Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows Vista i 256MB Ram

kitor 30 Dec 2006 10:53 2640 13
    kitor
    Level 34  
    Witam!

Mam pytanie: chciałem zainstalować viste na swoim komputerze, jednak ma on 256MB ramu. Instalator dobitnie o tym informuje i odmawia kontynuacji (wyamga 512 na czas instalacji). Czy jest jakiś patent by to obejść? Ten system miałby być tylko jako pokazówka, więc super szybko chodzić nie musi.

Swego czasu na tym samym sprzęcie miałem longhorna build 4074 i nie protestował
    kitor
    Level 34  
    Niestety czytałem wymagania. Nie dałoby się oszukać instalatora/
    jozefg
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Trochę mało...
    Windows Vista i 256MB Ram

I wszystko jasne. :D
    kitor
    Level 34  
    Czyli d.pa zbita?
    jozefg
    Dołóż kostkę RAMu - jak na pokaz to nawet pożycz od kogoś... :)
    krzychoocpp
    Witam, nie wiem jak instalujesz ten system, ale przeczytałem że może się udać, jeśli uruchomisz instalator w XP, zamiast startować komputer z płyty. Inna sprawa to taka, że jeśli chcesz pokazać efekty graficzne, radziłbym raczej wrzucić jakiegoś Linuksa z berylem i zainstalować temat udający Vistę.

Pozdrawiam, Krzysztof.
    kitor
    Level 34  
    Niestety kostki ramu nie dam rady pożyczyć, gdyż to laptop. Instalkę startuję spod XP bez service packów i aktualizacji (lekko namieszany po instalacji Vista Transformation Pack).

Jako drugi system używam Ubuntu 6.06.

Efektów graficznych raczej nie da rady pokazać na mobilnym radku M6 (16MB)
    Na konie dodam, że mam oficjalną angielską wersję (tą, co dostali beta testerzy) a nie RC2
    kitor
    Level 34  
    Juź to robiłem (przeczytaj post wyżej)
    vinci
    Level 25  
    skoro to ma być na pokaz no to w porządku. Możesz w ten sposób pokazać, że na komputerze z 256Mb RAM nie da się zainstalować systemu Vista. Pokażesz wszystkim ten komunikat :)
    kitor
    Level 34  
    Teraz to jestem udu...ny. Miałem obraz tej płytki na dysku 2.39gb (póki co posługiwałem się wirtualnym napędem) i po resecie chyba dorobiłem się bada (zarówno linux jak i windows po 500 mb wywalają błąd : linux : błąd I/O, windows: nieprawidłowe polecenie DOS (?).
    Myślę nad użyciem HDDregeneratora ale w domu nie mam żadnej dyskietki (tu dam sobie jakoś radę).
    Jakieś sugestie?
    kitor
    Level 34  
    temat trochę stary, ale zobaczę