logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Korektor graficzny. Jak go podłączyć do wieży? 2 wejścia line in i line out.

VALDI-LONGER 30 Gru 2006 18:01 7917 4
REKLAMA
  • #1 3387784
    VALDI-LONGER
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Na poczatku wszystkich pozdrawiam bo jestem tu 1 raz.
    mam pytanko jak podlaczyc k. graficzny do wiezy skladanki tzn. w korektorze sa 2 wejscia line in i line out i teraz gdzie co ma isc. bo jestem zieloy w tym temacie . z gory dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3387854
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3387921
    VALDI-LONGER
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    mam tylko jedno wolne wyjscie ze zmachola i jest nim vrc to mam tam wpiac ? nic nie kapuje prosze jasniej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3388062
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1091
    Ty też jasnością odpowiedzi nie błysnąłeś.
    Jeżeli we wzmacniaczu nie masz odpowiedniego wejścia/wyjścia na korektor graficzny to niestety możesz go podłączyć tylko pod jedno z urządzeń podłączonych do wzmacniacza (CD, magnetofon czy co tam masz podłączone). Np odłączasz CD od wzmacniacza i podłączasz go do korektora do line in, a z korektora line out podłączasz tam gdzie był podłączony do tej pory CD we wzmacniaczu.

Pozdr
    Adam
  • Pomocny post
    #5 3389565
    kajec
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    witam wszystkich ja wlasnie rozwazam kupno korektora do sony str de 197, inie bylem pewny czy go podlacze. Jednak sie na 99% da. I to wcale nie jest tak jak juz ktos ci poradzil wczesniej, bo mozna uzyc tzw petli magnetofonowej (magnetofon in/out). Ale nie wiem jakim sprzetem dysponujesz? Sposobow jest napewno kilka. happy new year.:D

Dodano po 18 [minuty]:

jeszcze dodam zanim dostane to pytanie, bo wnioskuje ze masz takowe wejcia we wzmaczniaczu. wiec korektor powinien miec in/out line, iin/out tape co w sumie daje 8 gniazdek. Po polaczeniu wzm. z korektorem (tj.tape out we wzm. do line in w korektorze, i odwrotnie tape in z line out w korektorze). A odpiety wczesniej deck podlaczasz do wejsc tape in/out w korektorze, przelaczania dokonujesz przyciskiem tape/monitor na korektorze. Powinno hulac no chyba ze masz inne gniazdka ,albo cos.:| pozdrawiam
REKLAMA