Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat EchoStar 717 i odbiór TV Trwam.

mos5 30 Dec 2006 22:26 37931 23
    mos5
    Level 24  
    Poszukuję kogoś kto zna ten tuner i pomoże mi odebrać za jego pomocą oprócz C.Polsatu również TV Trwam z Astry.
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    trwam leci z astry,a polsat z hodbirda,więc nic innego nie możesz zrobić jak tylko zainstalować tzw.zeza,czyli na jednej czaszy masz 2 satelity.wystarczy kupić odpowiedni konwerter i zainstalować go.chyba że masz obrotnice to tylko obróć troche czasze i masz co chcesz.pozdro
    bog1222
    Level 10  
    Czy może ktoś podpowiedzieć jak ustawić Diseq w menu Echostara?
    mos5
    Level 24  
    Kriss51 już to wszystko zrobiłem i nie mam co chcę.PROFESIONALNIEJ!!!
    Jeśli nie znasz tego tunera to odpoczywaj,pozdrawiam!

Bog1222 mogę Cię pokierować może na twoim sprzęcie pójdzie masz GG?
    kris_w6
    Level 16  
    Wchodzisz do menu wybierasz konfiguracja. Ok
    Instalacja programów ok
    ustawiasz LNB na 2 strzałka w dół
    Ustawiasz przełacznik diseqC strzałka w dół
    LNB 1 ustawiasz w zależności jak nasz podpięte wejście w disequ przeważnie A ustawiasz HOTBIRD LNB uniwersalny
    LNB 2 adekwatnie ASTRA lub odwrotnie zależy jak wyżej.LNB uniwersalny
    Sprawdż sygnał powinny być dwie zielone kropki .
    Dalej robisz pełne przeszukiwanie i cieszysz sie kanałami z dwóch satelit
    mos5
    Level 24  
    Nie mam zielonych kropek , tylko na HB na Astrze czerwona.Porty ustawiam na HB 1 na Astrze 2.Jeśli ustawię TP na Trwam czyli 10832 to jest czerwona kropka jeśli ustawię np. 10833 ale V to włącza się zielona ale czy to dobrze i czy na tym można szukać?
    kris_w6
    Level 16  
    Jeśli jest zielona to oznacza że jest sygnał jesli czerwona to brak sygnału. Czasami te dekodery nie współpracuja poprawnie z każdym rodzajem przełącznika, może wypadało by spróbować inny model diseqa
    10833 polaryzacja V to jest przekaz z HOTBIRDA "tpsu" transponder 116
    pajo21
    Level 35  
    Sprawdz czy masz dokładnie ustawiony konwerter na astrze.
    Jeżeli masz monoblocka to może być problem,Echostary miały problemy ze sterowaniem disecqa w monoblocku.
    mos5
    Level 24  
    Przypuszczam że to wada DiseqC-a , ale tam gdzie kupowalem polsata w pakiecie Mini wyglądali na profesionalistów , twierdzili że wiele razy tak montowali i pracowało.Może mam pecha!.Powiedz tylko czy mogę szukać na dowolnym TP który na Astrze zapala zieloną kropkę?
    Pajo 21 - mam dwa oddzielne konwertery i sprawdzone ,ten z Astry nadaje idealnie sprawdzone na innym tunerze i Trwam pracuje! Polsat też idealny!
    mos5
    Level 24  
    Kris_w6- to elementarz , ale sprawdziłem ,przeczytaj wcześniejszy post.
    wwwsokol
    Level 24  
    A co się dzieje jak podłączysz konwerter z Astry bezpośrednio do Echostara, bez diseqa ?? Chodzi wtedy Trwam ??
    mos5
    Level 24  
    Słuszne rozumowanie,ale tego nie zdążyłem zrobić bo musiałem już uciekać od znajomej ,której to instalowałem.Spróbuję już w nowym roku.Muszę kończyć, wyjeżdzam.
    Wszystkim aktywnym i pomocnym w moim temacie dziekuję i życzę Wszystkiego Dobrego w Nowum Roko 2007.Pozdrawiam.
    wwwsokol
    Level 24  
    Poradziłeś sobie w końcu z tą Astrą ??
    ArteXL
    Level 24  
    Witam, sprawdź czy tuner obsługuje wersję 2.0 DISEq. Czy drugi konwerter jest sprawny?. Obecnie większa część przełączników jest dostępna w wersji 2.0, która wykorzystuje komunikację "dwustronną"
    Ja osobiście mam Philipsa 3010 i muszę znaleźć przełącznik w wersji max. 1.5. Przy nowej wersji przełączanie kanałów trwa długo, oraz nie mogę odgierać części kanałów FTA. Mam legalną Cyfrę+.

Pozdrawiam
    ArteXL
    maximus77
    Level 14  
    Witam, wg mnie musisz ustawić lepiej konwerter. Spotkałem się z podobna sytuacją na czaszy z polsatu, po prostu konwerter nie łapie tego transpondera. Moja rada: konwerter na astre powinien być jak najbliżej konwertera na hotbird, skierowany w stronę czaszy oraz ok 1cm wyżej niż konwerter na hotbirda.
    mos5
    Level 24  
    wwwsokol - prawdopodobnie muszę kupić innego DiseqC-a problem jest odległy ode mnie o 15km i muszę tam specjalnie pojechać,jak się uporam dam znać.
    maximus77-obudziłeś się , czytaj moje poprzednie wypowiedzi.
    janoelektryk
    Level 11  
    Witam!
    TV trwam nadaje tylko przekazem cyfrowym z satelity Astra
    bogdanzieba
    Level 29  
    a mam pytanie żeby odbierać z ASTRA kanały TV TRWAM, TV POLONIA, TVP KULTURA, TVP HISTORIA to jaki muszę ustawić transponder? TP?
    ansat
    Level 25  
    Częstotliwość 10 733, H, 22000, 5/6.
    bogdanzieba
    Level 29  
    Mos5 mam pytanie a w tunerku Echostar DSB-717 masz ustawioną jaką satelitę żeby odbierać TV Trwam? ASTRA 1 czy ASTRA 2?
    bogdanzieba
    Level 29  
    Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA