Witam, podłaczę się do tematu, gdyż dotyczy takiej samej konfiguracji (ca-5 i n2.0)
Mam problem z konfiguracją centrali, aby po wyzwoleniu alarmu czujką ruchu lub sabotażem otrzymać sms-a o treści włamanie, a gdy zadziała czujka dymu sms-a o treści pożar. Przy ponizszym podłaczeniu i konfiguracji po wyzwoleniu alarmu dowolnym zdarzeniem otrzymuję sms-a o treści "Pozar", nastepnie moduł dzwoni na telefon, po chwili wysyła drugiego sms-a o treści "włamanie" i znów dzwoni. Nie mam pomysłu jak to odseparować.
W tej chwili moje podłaczenie wyglada tak:
- wyjście centrali zacisk -Out1 podpiete do I1 modułu (oprogramowane w ca-5 jako "alarm włamaniowy" z czasem alarmu 60s - podpiety również sygnalizator akustyczny). W module zworka J11 założona.
- wyjście centr. Out2 podpiete do I2 modułu (oprogramowane w ca-5 jako "Alarm w manipulatorze" FS 48 opcja 2, gdyż gdybym oprogramował jako "Alarm włamaniowy" to z założenia wyzwolenia włamaniowe również wyzwolą OUT2). Wejście w ca-5 do którego podpieta jest czujka dymu oznaczona jest jako "24 pożarowa" z odznaczoną opcją: "wywołuje alarm na wyjściu OUT1". Zworka J12 w module również założona.
Wyglada więc na to że każde zdarzenie jest nadal sygnalizowane na wyjciu OUT1 i OUT2, dlatego moduł informuje kolejno o zdzarzeniach z wejść I1 i I2, tylko dlaczego zaczyna od Pozaru na wejściu I2? Nie mam ustawionych żadnych opóźnień na wyjściach. Bardzo prosze o pomoc, bo juz trzeci dzień nad tym siedzę
Dodam, jeśli to przydatna informacja, ze dwie czujki ruchu oraz dymu pracują w konfiguracji 2EOL/NC każda podłaczona do osobnych wejśc (sprawdzałem też w konfiguracji EOL z tym samym skutkiem)
Dodam również że to mój pierwszy zainstalowany alarm "domowy" - dlatego proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam