logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC PS-9590 - brak reakcji na przycisk EJEC, problem z mechaniką panela

cinek2006 31 Gru 2006 15:09 1037 3
REKLAMA
  • #1 3390999
    cinek2006
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jak wspomniałem mój kenwood nie reaguje na wyjmowanie płyty ani na wyłanczanie. Coś z mechaniką panela. Sam silniczek chodzi.
    Pomóżcie!!! już rok z nim walczę.
  • REKLAMA
  • #2 3391226
    ryco31
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    A dlaczego sądzisz że to coś z mechaniką napisz co już w nim robiłeś czy sprawdzałeś panel morze to być uszkodzenie samego panela
  • REKLAMA
  • #3 3391611
    cinek2006
    Poziom 10  
    ric31 kupiłem uszkodzone radio ze zbitym panelem. Panel mam od modelu 9090 jest identyczny. Wymieniłem taśme do panela i końcówkę mocy. I Wszystko chodziło. Sprawdziłem! Dziś chciałem podłączyć radio i okazało się że nie chodzi jak trzeba. najpierwa zamykał się panel i wyłanczał się, panel blokował się w połowie otwierania poczym zamykał się i koniec. Po skasowaniu pamięci i otworzeniu panela uruchomiło się radio ale przestało kręcić panelem. Nie otwiera żeby wyjąc płytkę i nie zamyka przy wylączaniu. Radio się wyłancza le panel się nie rusza.

wcześniejsze 9090 rok miałem w naprawie i wkońcu kupiłem to. I dalej klęska. Mam kupione w tym tygodniu jeszcze jedno na części 9090. Miało być dobre ale niestety nie jest.[/url]

Dodano po 25 [minuty]:

mam chyba to jest to znalazłem układzik o symbolu 1930 DV6 jest przypieczony dziwnym trafem może to być to

Dodano po 1 [minuty]:

może ktoś wie jak i gdzie to kupić?
  • #4 3395864
    cinek2006
    Poziom 10  
    EJ kurde znowu porażka wymieniłem z innej płyty i nie pomogło radio działa ale panel nie kręci się i nie wyjmuje płyty
REKLAMA