logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakim programem przegrać na PC muzyke z taśmy magnetofonowej

krzysieksa 01 Sty 2007 13:50 4065 6
REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3392977
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Audacity - nagrasz, potniesz i przygtujesz sciezki dla CD-Audio
  • REKLAMA
  • #3 3393140
    MacGyver.
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Audacity, Nero Wave Editor, CoolEdit
  • REKLAMA
  • #5 3395434
    Deepone
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Ja jednak tak jak @Platon poleciłbym Audacity - bardzo dobry i darmowy program. Jest on też w miare prosty w obsłudze.
  • REKLAMA
  • #6 3396636
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 3396669
    dj magic
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Ja także polecam Cool Edit Pro 2.1 lub Adobe Audition 2.0 sa bardzo rozbudowane i z tego co wiem w większości studii to używają. A z darmowych i prostych to tak jak koledzy mówią Audacity.

Podsumowanie tematu

✨ Do zgrywania muzyki z kasety magnetofonowej na komputer PC i przygotowania nagrania do wypalenia na płytę CD polecane są programy takie jak Audacity, Nero Wave Editor, Cool Edit Pro oraz Sound Forge (wersje 7.0 i 8.0). Audacity wyróżnia się jako darmowe i stosunkowo proste w obsłudze narzędzie umożliwiające nagrywanie, cięcie i przygotowanie ścieżek audio w formacie CD-Audio. Sound Forge oferuje zaawansowane funkcje, w tym możliwość usuwania szumów przy pomocy dodatkowego programu Denoiser. Cool Edit Pro oraz Adobe Audition 2.0 to rozbudowane aplikacje często wykorzystywane w profesjonalnych studiach nagraniowych. Alternatywnie można użyć programu ejay do konwersji nagrania do formatu WAV przed nagraniem na płytę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA