logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz DVD z obsługą Dolby, QPEL, GMC, DivX, Xvid i napisów TXT?

carefree 01 Sty 2007 16:40 3758 12
REKLAMA
  • #1 3393445
    carefree
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam, o drazu poprosze was, zebyscie nie zmuszali mnie do korzystania z "szukaj" bo nie starczy mi zycia na to. Moj problem jest taki. Chcialbym kupic odtwarzacz DVD, ktory bedzie odtwarzal doslownie (no, moze nie doslownie) wszystkie smiecie jakie istnieja. Fajna jest Manta, tylko ze jeden odtwarzacz obsluguje Dolby Pro Logic II, inny QPEL i GMC, znowu nastepny czyta tylko DivX, a Xvida nie rozumie. Czy jest jakis cudowny player DVD? Nie zalezy mi na twardych dyskach, czy nagrywarce DVD. Mieszkam w Chicago. Moze jakas lepsza firma taka jak Pioneer, Philips, Panasonic produkuje taki sprzet. Oczywiscie musi byc opcja wyswietlania napisow TXT (TMPlayer, MicroDVD) jak w Mantach. Probowalem szukac czegos fajnego na stronie Manty, tylko ze kazdemu brakuje tego co ma drugi. Nie ma takiego, ktory ma wszystko. Np DVD011 Emperor III jest fajny, ale nie obsluguje Dolby Pro Logic II, znowu DVD021 Emperor IV PLII USB ma to oraz dodatkowo port USB i czytnik kart pamieci, tylko gdzie znowu jest QPEL i GMC? Czy oni to tak specjalnie robia? Nie prosciej by bylo wsadzic wszystko do jednego odtwarzacza? Moze to ich strategia. Wszyscy by kupowali tylko jeden odtwarzacz. A moze takie problemy zalatwi aktualizacja softu? Prosze was o pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3395542
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Rozwiązaniem Twoich problemów będzie chyba tylko komputer...
  • REKLAMA
  • #3 3396860
    carefree
    Poziom 17  
    Eeeee, bez przesady! Ja pytam o najlepszy odtwarzacz. Wymyslilem cos innego. Manta DVD011 Emperor III odczytuje najwiecej rodzajow plikow. Brakowalo mu tylko Dolby Pro Logic II. A jesli do tego mam podlaczony przez kabel Coaxial amplituner 5.1, ktory ma ten DPL II, to czy to zalatwi sprawe? Sorry, ale dopiero teraz zaczalem sie interesowac takim problemem, wiec moze dla niektorych to co pisze bedzie glupota.
  • REKLAMA
  • #4 3396863
    michał1201
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Hehe fajne wymagania. A ile na to przeznaczyłeś?
  • #5 3397403
    carefree
    Poziom 17  
    Hmmm... Powiedzmy ze max 600 zl. Wydaje mi sie ze bedzie za to cos porzadnego.
  • #6 3399372
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 336
    O Manta zapomnij- beznadziejnie usterkowe. W porównywalnej cenie jes KORR ( http://www.korr.pl/ HYD 9907). Ale za wyższe pieniądze kupisz KISS 'a. Poczytaj o tych dwóch firmach, na tyle już życia Ci starczy...
  • #7 3401146
    carefree
    Poziom 17  
    Nic z tych firm nie kupie w USA. Poza tym czemu Korr, czy Kiss ma byc lepszy i w czym jest lepszy od Manty? Te dwa tez moga sie zepsuc po kilku dniach, a Manta u niektorych gra juz dwa lata i ciagle wszystko jest ok. To jest kwestia szczescia. Po drugie wszystkie za te nazwy dalbym max 50 zl. Czy Panasonic, Phillips, Sony, Pioneer itd nie robi podobnego sprzetu? Moze ktos zna cos zblizonego do Manty, Korra, Kissa w USA?
  • REKLAMA
  • #8 3402962
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 336
    carefree napisał:
    Te dwa tez moga sie zepsuc po kilku dniach, a Manta u niektorych gra juz dwa lata

Wszystko się może zepsuć po dwóch dniach, a i Rubiny chodziły 15 lat bez naprawy- piszę o ww firmach z doświadczenia serwisowego: statystyka! Oczywiście w każdym miesiacu to sie może zmienić i firma z dobrą opinią zrobi szajs(Philips, Sony) a badziew będzie chodził!
    Markowe sprzęty światowych firm są bardziej dopracowane- ale to trwa i zawsze ich możliwości będą 'nieświeże' a komputery są na czele postępu. W koncu lepiej(zdaniem niektórych) wymienić sprzęt pracujący w technologi szybko sie rozwijającej po dwóch latach- niż upgradować stary- co jest podobnie skuteczne w wypadku markowych co chińskich(a markowe gdzie są robione...?).
    Miło nam, ale pytaj też w Stanach, bo my nie wiemy co tam można a co nie.
  • #9 3405451
    carefree
    Poziom 17  
    Cytat:
    Miło nam, ale pytaj też w Stanach, bo my nie wiemy co tam można a co nie.

Hehe, przykro mi ze musze to powiedziec, ale ludzie w USA sa "glupi". Nawet nie mam zamiaru nikogo tu o to pytac. W sumie nie prosze was o wypisanie amerykanskich modeli, tylko modeli lepszych firm, ktore oferuja najwiecej. Manta, Korr i Kiss sa tu niedostepne. Jesli nic nie znajde markowego co moglbym kupic na Ebayu, to pewnie sciagne z polski ta nieszczesna Mante. Zastanawiam sie dlaczego Kiss jest taki drogi. Po co komu High definition? Przeciez nikt nie ma takich filmow. Jesli ktos chce ogladac TV HD, to wykupi sobie taka kablowke i po klopocie. Nazwa Kiss brzmi jak z bazaru. A jesli chodzi o Mante to kosztuje grosze i oferuje chyba najwiecej opcji. Pytalem wczesniej czy jesli do odtwarzacza DVD011 Emperor III podlacze przez coaxial porzadne kino domowe, to czy bedzie obslugiwane Dolby Pro Logic II, czy to musi obslugiwac odtwarzacz? Po drugie DVD021 Emperor IV PLII USB Card Reader nie obsluguje plikow QPEL i GMC. Czy aktualizacja softu moze to naprawic?

Dodano po 30 [minuty]:

Hmmm... Ale na stronie Manty jest burdel! Z tego co widze tylko jeden odtwarzacz, ktorego wymienilem obsluguje QPEL i GMC, ale spojrzcie tutaj: http://www.manta-sklep.com.pl/opis.php?t=Mant...ic%20II%20Odtwarzacz%20DVDDivX&towarID=7556&k . Wlasnie tego chcialem kupic i w nim brakowalo mi tych opcji. W sklepie podaja inne dane. Zobaczcie co jeszcze znalazlem na Mancie:
    Wyjście audio (Analogowe): 2V, Obciążenie: 10kW
    Wyjście audio (Cyfrowe): 0.5V, Obciążenie: 75kW
    Wyjście wideo: 1V, negative sync, Obciążenie: 75 kW
    Hehe, Chyba zasilany jest pradem trojfazowym, nie sadzicie? Oni nie wiedza co sprzedaja i co wypisuja...
  • #10 3406817
    DarekBytom
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Mantę omijaj szerokim łukiem , to jest porażka , ja w tej chwili mam LG DVX 162 i jestem bardzo zadowolony , z polskimi znakami nie mam problemu , z formatami DivX XviD czy QuartedPixel też nie , oprogramowania też nie zmieniałem .Ww odtwarzacz mam jakieś pół roku i jestem z niego zadowolony . Zresztą na forum DivX.pl jest sporo opini o różnych DVD.
  • #12 3407091
    carefree
    Poziom 17  
    Cytat:
    Kiss nieosiągalny w Stanach ?? Na ich mapce co innego widać To przynajmniej nie chińszczyzna....
    http://www.kiss-technology.com/?p=wheretobuy&v=users

A to mnie zaskoczyles :) Spoko. Wszystko tu mozna kupic na Ebayu, a Kissa nie znalazlem, dlatego napisalem ze nie dostepny. A co z tym ciagle walkowanym QPEL i GMC? Tez obsluguje? Wiecie jaka jest wada tego Kissa? Paskudztwo! Postawie go na szafce i nawet nie bede wyciagal z pudelka :D Zrobie tylko dwie dziurki na CD i na podczerwien. Zart. LG tez mnie zaciekawil, tylko ze nie ma na Ebayu. Poszukam na ich stronie. Pozdro.
  • #13 3411112
    Artur22
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    bierz LG DVX 9700 najlepszy player Divx i xvid
    z softem XYPRO 5.1.1 oczywiscie....

... nie ma lepszego ....
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano odtwarzacza DVD obsługującego szeroki zakres formatów i funkcji, takich jak Dolby Pro Logic II, QPEL, GMC, DivX, Xvid oraz wyświetlanie napisów TXT (np. TMPlayer, MicroDVD). Popularne modele Manta (np. DVD011 Emperor III, DVD021 Emperor IV PLII USB) oferują różne funkcje, ale żaden nie łączy wszystkich wymagań. Rozważano podłączenie amplitunera 5.1 przez wyjście coaxial w celu obsługi Dolby Pro Logic II, co może rozwiązać brak tej funkcji w odtwarzaczu. W dyskusji pojawiły się sugestie, by zamiast odtwarzacza DVD użyć komputera ze względu na większą uniwersalność. Wskazano na problemy z awaryjnością tanich marek, takich jak Manta, oraz na alternatywy w postaci marek KORR i KISS, choć dostępność tych urządzeń w USA jest ograniczona. Użytkownicy polecali modele LG DVX 162 oraz LG DVX 9700 z oprogramowaniem XYPRO 5.1.1 jako stabilne i obsługujące wymagane formaty. Dyskutowano także o aktualizacjach oprogramowania i ich wpływie na obsługę QPEL i GMC. Markowe odtwarzacze (Panasonic, Philips, Sony, Pioneer) są bardziej dopracowane, ale często mają ograniczenia funkcjonalne w porównaniu do komputerów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA