logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór DVD do 350 zł z obsługą wielu formatów i opcją rozbudowy do kina domowego

Colto 15 Sty 2007 09:25 1122 6
REKLAMA
  • #1 3448081
    Colto
    Poziom 2  
    Witam szanownych forumowiczów.
    Chciałem prosić o poradę jakie DVD mam kupić do kwoty około 350 zł? Czytałem bardzo dużo opinii i powiem szczerze trochę zgłupiałem, bardzo proszę o podpowiedź jaki sprzęt powinienem nabyć aby spełniał takie kryteria: czytanie dużej ilości formatów, brak problemów z wielkością czcionki w filmach, w późniejszym czasie możliwość robudowania jako kino domowe.

Z góry dziękuję,

Mariusz.
  • REKLAMA
  • #2 3448158
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Colto napisał:
    kryteria: czytanie dużej ilości formatów, brak problemów z wielkością czcionki w filmach, w późniejszym czasie możliwość robudowania jako kino domowe

Jeżeli priorytetem jest ilość formatów i czcionka, to tylko zabawka typu manta. W późniejszym czasie można pomyśleć o dodatkowym odtwarzaczu dobrej jakości do DVD.
  • REKLAMA
  • #3 3448162
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    I następne opinie będą kolejnym powieleniem owych: bardzo wielu opinii...
    Z mojej strony: Belwood.
  • REKLAMA
  • #4 3452411
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Tak, jeszcze ewentualnie Korr itp. Chyba, że pójdziesz w inną stronę i zainwestujesz np. w Media Center. To nie najtańsze lecz optymalne rozwiązanie - zachowuje elastyczność komputera przy pojawianiu się wciąż nowych kodeków, czego nie zapewni Ci żadne inne rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #5 3453406
    Artur22
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    A ja mam dla Ciebie niezla alternatywe:)

LG DVX-9700 / 9800

Radzi sobie bdb z napisami (ma sporo opcji do napisow) czyta bez problemu, zadnych "zawiasow" czy przycinania sie filmu...
    poczytaj - praktycznie Zero negatywnych opini nt tego dvd.

tu jest link (reklama) do mojej aukcji:)

http://www.allegro.pl/item157431505__super_dvd_lg_dvx_9800_nowe_gwar_2_lata_.html

i krotki opis tego dvd.

Polecam naprawde - spzredalem juz "nascie" tych dvd i zero negatywnych opini, zreszta sam mam takiego w domu...

pozdr
  • #7 3543970
    Kroniu1
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Również uważam, że MANTA jest dobrym wyborem ;-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji dotyczącej wyboru odtwarzacza DVD do 350 zł z obsługą wielu formatów i możliwością rozbudowy do kina domowego, wskazano kilka opcji. Najczęściej polecane są urządzenia marki MANTA, które cechują się szeroką kompatybilnością formatów i dobrym odczytem napisów, choć są traktowane jako tańsze, podstawowe rozwiązania. Alternatywnie wymieniono firmę Belwood oraz Korr. Zwrócono uwagę, że inwestycja w Media Center (komputer multimedialny) zapewnia większą elastyczność w obsłudze nowych kodeków i formatów, co jest korzystne w dłuższej perspektywie. Jako konkretny model rekomendowano LG DVX-9700 / 9800, który dobrze radzi sobie z napisami i odtwarza filmy bez zacięć, posiada wiele opcji konfiguracji napisów i cieszy się pozytywnymi opiniami użytkowników. Podsumowując, wybór zależy od priorytetów: MANTA dla szerokiej obsługi formatów w niskiej cenie, LG DVX-9700/9800 dla lepszej jakości i funkcjonalności, a Media Center dla maksymalnej elastyczności i przyszłościowego rozwoju.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA