Witam
Monitor jak w temacie.
Problem polega na tym iż mam czarny obraz na ekranie i nie moge dojsc dlaczego.
Pomierzylem napiecia na PK:
RGB sa w poblizu 40V napiecie 80V dostarczane do LM 2415T jest OK rowniez 12V. Natomiast martwi mnie napiecie na G1 i G2 w poblizu 0V oba.
Nie wiem co moze byc przyczyna.
Czy poszedl by trafo?? Jak probuje zmierzyc napiecie miedzy 4-5 Trafka T801 to wskazuje mi 0V. Wiec chyba poszlo uzwojenie.
Chyba ze cos go przywiera ,ale co, jak narazie mam odpiete wtyczki zasilajace PK miedzy innymi ta gdzie jest G1 i 83V. i nic,wiec na PK raczej nic nie przywiera.
Dzieki za pomoc
-=pozdrawiam=-
Dodano po 16 [minuty]:
A zapomnialem dodac, ze napiecie miedzy kolektor-emiter HOT mam 0V a powinno byc rowne B+ czylo ok 190V ?? Wiec cos blokuje mi to napiecie. Czyzby jednak uzwojenie transformatora?
-=pozdrawiam=-
Dodano po 11 [minuty]:
Poprawka
Po podpieciu przewodow zasilajacych PK mam odpowiednio
RGB ok 50V( miedzy GND a poszczegolnymi elektrodami) i teraz na G1 jest ok 4,75 ( miedzy masa a G1 ) a na G2 mam 0,4V ( GND - G2) a miedzy kolektor emiter HOT mam 0,3 V.
Pomiary wykonuje na nie podpietym monitorze do zrodla sygnalu.
Monitor jak w temacie.
Problem polega na tym iż mam czarny obraz na ekranie i nie moge dojsc dlaczego.
Pomierzylem napiecia na PK:
RGB sa w poblizu 40V napiecie 80V dostarczane do LM 2415T jest OK rowniez 12V. Natomiast martwi mnie napiecie na G1 i G2 w poblizu 0V oba.
Nie wiem co moze byc przyczyna.
Czy poszedl by trafo?? Jak probuje zmierzyc napiecie miedzy 4-5 Trafka T801 to wskazuje mi 0V. Wiec chyba poszlo uzwojenie.
Chyba ze cos go przywiera ,ale co, jak narazie mam odpiete wtyczki zasilajace PK miedzy innymi ta gdzie jest G1 i 83V. i nic,wiec na PK raczej nic nie przywiera.
Dzieki za pomoc
-=pozdrawiam=-
Dodano po 16 [minuty]:
A zapomnialem dodac, ze napiecie miedzy kolektor-emiter HOT mam 0V a powinno byc rowne B+ czylo ok 190V ?? Wiec cos blokuje mi to napiecie. Czyzby jednak uzwojenie transformatora?
-=pozdrawiam=-
Dodano po 11 [minuty]:
Poprawka
Po podpieciu przewodow zasilajacych PK mam odpowiednio
RGB ok 50V( miedzy GND a poszczegolnymi elektrodami) i teraz na G1 jest ok 4,75 ( miedzy masa a G1 ) a na G2 mam 0,4V ( GND - G2) a miedzy kolektor emiter HOT mam 0,3 V.
Pomiary wykonuje na nie podpietym monitorze do zrodla sygnalu.