logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DJ5550 - czarny tusz nie drukuje, komunikat o problemie z tuszem

DJ DAREK 02 Sty 2007 11:54 2079 4
REKLAMA
  • #1 3395888
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    Ocena: 9
    Witam,

mam drukarke HP 5550 i pojawil sie problem z tuszem czarnym, dwa razy juz go napelnialem ostatnio zaczal robic przerwy wzialem go napelnilem, przeczyscilem styki i teraz za kazdym razem wychodza biale kartki i do tego co chwile wyskakuje komunikat "problem z tuszem czarnym, wyciag i wloz ponownie tusz.." nieraz zaskoczy ale czesciej nie..
    da sie jeszcze cos z tym zrobic ? czy raczej cartridz do wymiany ? chyba ze w drukarce cos nie tak ? z kolorem jest OK
  • REKLAMA
  • #2 3395933
    -kosek-
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    jedyna metoda to podstawić drugi tusz i sprawdzić, albo reset pojemnika sprubuj przez zaklejanie styków, choć wątpie
  • REKLAMA
  • #3 3396025
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    reset juz robilem i na nic sie zdalo raczej...drugi tusz wlasnie nie mam skad wziac, nie wiem czy jak kupie nowy czy bedzie OK..
    a gdy wyskakuje ten komunikat ze problem z tuszem czarnym tj problem z komunikacja ? czy cos jeszcze
  • REKLAMA
  • #4 3396462
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Na 99% jest to problem z pojemnikiem.
    Teoretycznie możliwa jest jeszcze usterka elektroniki karetki lub mocowanie kardridża.
    Jak masz możliwość to sprawdz kardridz na innej drukarce.
    Najtaniej wyjdzie zakup świeżego pustaka na Allegro-skoro i tak napełniasz sam.

A zapala się na drukarce czerwona dioda?

Pozdrawiam
  • #5 3396721
    DJ DAREK
    Poziom 23  
    w drukarce miga tylko pomaranczowa dioda od tuszu i wtedy wyskakuje komunikat, nie wiem wlasnie jak sprawdzic czy dobrze kontaktuje cartridz z drukarka... w sumie pare razy juz to wyciagane moglo sie poluzowac cos..
REKLAMA