Mam jedno krótkie pytanie: czy w Atmedze8 po zmianie końcówki PC0 z reset na port wej-wyj jedynym sposobem powrócenia do poprzednich ustawień jest użycie programatora równoległego?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamneos87 napisał:Mam jedno krótkie pytanie: czy w Atmedze8 po zmianie końcówki PC0 z reset na port wej-wyj jedynym sposobem powrócenia do poprzednich ustawień jest użycie programatora równoległego?
Cytat:"...więc można programować procki bez użycia "resetu" i bez programatora równoległego"
Cytat:być może autorowi chodziło też o to czy własnie może zmieniać rodzaj zegara? bo np przeprogramował sobie niechcąco RSTDISBL oraz ustawił na dodatek zewnętrzny zegar taktujący a nie rezonator czy wewn oscylator - co jest częstym przypadkiem na początku zabawy z uC"...jedynym sposobem powrócenia do poprzednich ustawień..."
barbalulek napisał:"To nieprawda, że po ustawieniu wejścia /RESET nie daje się programować tego kontrolera"
barbalbulek napisał:"Przy zaprogramowanym RSTDISBL "0" należy poprosić Św. Mikołaja, zeby podrzucił pod choinkę programator równoległy."
barabulek napisał:skoro tu używasz słowa mogą to początkujący adept mógłby domniemać, iż czasem mogą a czasem nie powodują braku synchronizacji"...źle ustawione fuse-bity: CKSEL0-3 mogą powodować brak synchronizacji... "
teedd napisał:hehehe - czytać trzeba nie tylko noty katalogowe, ale również wątek, w którym się wypowiadamy. Akurat sobie tak gadamy i gdybamy o szeregowym programowaniu.
Pozdrowienia - teedd