logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić zmieniarkę DC 022 z radiem Philips Radiosat 6010?

mcgregorx 03 Sty 2007 06:33 2422 6
REKLAMA
  • #1 3398980
    mcgregorx
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Podłączyłem zmieniarkę do radia i mam mały problem. Wysuwa się tylko magazynek ze zmieniacza, natomiast nie reaguje na sterowanie.
    Jest to moja pierwsza zmieniarka, więc nie bardzo wiem o co chodzi.
    Kabel sprawdzony zgodnie z opisem który znalazłem w necie.
    Zastanawiam się czy może trzeba wejść w tryb programowania w radiu aby odblokować żródło cd?
    Zmieniara kupiona na allegro podobno sprawna.
    Pomóżcie!!
    [/b]

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

Wnoszę poprawkę radiootwarzacz to Radiosat 6010 22DC459/62L
  • REKLAMA
  • #2 3399035
    genek75
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    A czy radio widzi tą zmieniarkę ?
  • REKLAMA
  • #3 3399044
    mcgregorx
    Poziom 12  
    Chyba nie na zmieniarce jest dioda, chyba powinna świecić, ale ona się nie pali. W radiu nie mam możliwości przełączenia żródła na cd. Na kasetę mogę przełączyć.
  • REKLAMA
  • #4 3399528
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A postawowe pytanie, czy na radiu jest napis CD Changer.... ? Może to głupio brzmi ale spotkałem się z kilkoma radiami z tej serii i mimo tego samego 22DC594 różniły się literką po 62, jedne obsługiwały zmieniarkę a inne nie.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 3400585
    mcgregorx
    Poziom 12  
    To radyjko napewno steruje zmieniarką
  • #6 3400996
    szechran
    Poziom 2  
    Nie chciał bym Cię martwić ale wydaje mi sie że wcisneli Ci szajs ...... ponieważ jęśli wysuwa sie magazynek a nie reaguje na sterowanie to mi się wydaje że zmieniarka jest trefna.... ja miałem ten sam problem Sony CDX 646 kupiłem z kumplem 2 sztuki i jedna zachowywała się tak samo jak twoja pozdrawiam...

szechran
  • #7 3401196
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Z tymi podobno sprawnymi bywa różnie, podobnie z opisami znalezionymi w necie. My polecamy sprawdzoną stronę kolegi Leszka, jest w postach wyróżnionych na początku działu.
    Pozostaje sprawdzić czy zgodnie z opisem kabla na tej stronie dochodzi do zmieniarki masa i zasilanie. Potem już tylko naprawa, trudno powiedzieć czy radia czy zmieniarki. Musiałbym to mieć na stole, zobaczyć oscyloskopem czy jest komunikacja, podstawić drugą zmieniarkę i wyszła by jej sprawność. Taka szybka logika, jeśli oddaje magazynek to znaczy że zasilanie ma a skoro nie pozwala się przełączyć na obsługę zmieniarki to znaczy że procesory radia i zmieniarki się nie widzą.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik podłączył zmieniarkę CD 022 do radia Philips Radiosat 6010 (22DC459/62L) i napotkał problem: wysuwa się magazynek zmieniarki, ale urządzenie nie reaguje na sterowanie, a radio nie umożliwia przełączenia źródła na CD, jedynie na kasetę. Sprawdzono kabel zgodnie z dostępnymi opisami, jednak dioda na zmieniarce nie świeci, co sugeruje brak komunikacji. W dyskusji zwrócono uwagę, że nie wszystkie wersje radia z tej serii obsługują zmieniarkę CD, mimo podobnych oznaczeń modelowych. Podejrzewa się, że zmieniarka może być uszkodzona lub niekompatybilna, ponieważ wysuwanie magazynka wskazuje na obecność zasilania, ale brak reakcji na sterowanie oznacza brak komunikacji między procesorami radia i zmieniarki. Zalecane jest sprawdzenie poprawności podłączenia masy i zasilania oraz ewentualne testy oscyloskopem lub podmiana zmieniarki w celu weryfikacji sprawności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA