logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS DVP 3040/12 - odtwarzacz nie czyta płyt, komunikat zła płyta

Adam Mądrzyński 03 Sty 2007 23:13 2962 4
REKLAMA
  • #1 3402348
    Adam Mądrzyński
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja mam podobny problem .Chodzi o to że u mnie płyta stara się wczytać na wyświetlaczu jest LOAD a po czasie pokazuje tekst (zła płyta) jeśli zamknę szufladę bez płyty widać napis nie ma dysku soczewka czysta wizualnie nie widać nic o co można się zahaczyć nie wiem może złe ustawienia regionu .
    Proszę o info co z tym tematem.
  • REKLAMA
  • #2 3403631
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Spróbój przeczyścić sprężonym powierzem i alkoholem propynylowym - moze być zanieczyszczona soczewka jak i zwierciadło oraz sam laser.

Moderowany przez oldboy:

Polecam lekturę 12 punktu regulaminu. Wskazane korzystanie z przycisku "Pisownia"

• REKLAMA
  • #3 3407013
    Adam Mądrzyński
    Poziom 11  
    Dzięki za podpowieć ale niestety pryzmaty czyste jak łza, zero jakichkolwiek nieczystości, sprzęt bardzo świezy. Wygląda jak by się coś zblokowało po kombinacji z pilotem albo z jakąś dziwną płytą.
    Nie mam pojęcia o co chodzi z tym komunikatem na zwykłym np. cd. Audio wypalana z plikami nowa, dvd jak i wypalona to samo, dłusze może czasy ładowania, po prostu różne, potem komunikat BADDISC:
    Może wejść w tryb serwisowy ale moim sposobem nie wchodzi, pokazuje na ekranie komunikat nieprawidłowy, klawisz albo komenda niedostępna.
  • REKLAMA
  • #4 3411544
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 194
    Często pękają flexy.
  • #5 3411994
    Adam Mądrzyński
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie oddałem klientowi.
    Pozdrawiam....
REKLAMA