Witam znajomy dal mi karte radka 9500 128 mb , jak twierdzil przegrzewala mu się i kupil nową .Karta po jakis 20 minutach wieszala u niego system .Jak tylko ją dostalem odrazu wymienilem pastę i kondensatory - nie wszystkie tylko te lutowane od spodu gdyż byly jakies lekko poobijane - nie wylane , ale wolalem mieć świerze .Karta po tych zabiegach śmiga mi ładnie , czasem są artefakty jakies kreseczki i przeklamania przed załadowaniem systemu ..,nie ma ich na poczatku tylko przy restarcie komputera .Dodalem wentylator na śledzu zeby sobie na nią dmuchal tak profilaktycznie -chociaz radiator nie grzeje się zbyt mocno.W tej chwili karta chodzi sobie na sterownikach ati , mozna grac w gry nic się nie wiesza żadnych artefaktow .Chcialbym ją udoskonalic - odblokowac dodatkowe potoki - jednak po zainstalowaniu sterownikow omegi przy ladowaniu się systemu restartuje się komputer .Dziwi mnie to bo u znajomego ponoć chodzily omegi ,niestety juz nie ma jak sprawdzic jaka wersja .Moje pytanie to czy karta jest uszkodzona ? ..czy wgrywam jakies złe omegi?.