logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V360 wiesza się w momencie pisania smsa.

Kamlos 04 Sty 2007 14:57 1557 8
REKLAMA
  • #1 3404152
    Kamlos
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam od wczoraj taki problem z moja Motką i w momencie pisania smsa telefon mi sie poprostu zawiesza i zmuszony jestem wyciagnac baterie zeby go pobudzić ... ciezko bedzie mi sie rozstać z telefonem kiedy bede oddawał go do serwisu na dwa tygodnie... :( to może ktoś miał podobny problem ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3406059
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    sproboj go troche wyczyscic pousuwaj pliki zostaw troche miejsca, zrob mastery ( wyczysc wszysko, mozesz takze resetuj wszystko) jezeli nie pomoze to zmiana flasha powinna pomoc ( acha i jak zrobisz mastery to stracisz wszystkie wgrane multimedia)
  • REKLAMA
  • #3 3406595
    Kamlos
    Poziom 11  
    Co to znaczy zrób mastery ? 8-)

Dodano po 4 [minuty]:

Okazuje sie że nie tylko przy pisaniu sms'a sie wiesza. Udało mi sie dzisiaj napisac krótkiego sms'a i już go nie mogłem wysłać - telefon zawiesił się jak tylko wszedłem w książkę tel.
  • Pomocny post
    #4 3407044
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    ustawienia/ustawienia poczatkowe/wyczysc wszystko, resetuj wszystko ( master clear and master reset) ;)
  • REKLAMA
  • #5 3408410
    Kamlos
    Poziom 11  
    Wszedłem w "wyczysc wszystko" i okazało sie ze ta funkcja zabezpieczona jest kodem... skąd mam wziąść kod moze w instrukcji poszukam ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3408436
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    000000 to jest standardowy kod mysle ze go niezmieniales ;)
  • #7 3408437
    Kamlos
    Poziom 11  
    Nawet nie moge wyedytowac wpisu w książce tel. po wpisaniu kilku znaków tel. sie zwiesił :(

Dodano po 7 [minuty]:

Tel. jest juz po resecie ... teraz czeka go czyszczenie tylko zanim to uczynie mam pytaanko: Mam zapisane numery w telefonie to czy takie czyszczenie oszczedzi te numery czy mam je spisać?

Dodano po 2 [minuty]:

Zapomniałem napisać ze reset nie pomógl... :(
  • Pomocny post
    #8 3408483
    przemo_wielki
    Poziom 24  
    jezeli sa na pamieci telefonu to pojda z dymem jezeli na karcie sim to nic im sie nie stanie :)
    ps: dla pewnosci mozesz zawsze spisac ;)
  • #9 3419327
    Kamlos
    Poziom 11  
    Zrobiłem czyszczenie (master clear) i moja Motka wróciła do zdrowia :-D

Dzieki i Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Motorola V360 zawiesza się podczas pisania i wysyłania SMS-ów oraz przy próbie wejścia do książki telefonicznej. Problem można rozwiązać wykonując tzw. "master clear" lub "master reset", czyli pełne wyczyszczenie i resetowanie ustawień telefonu do stanu fabrycznego. Funkcja ta jest zabezpieczona kodem, który standardowo wynosi 000000, o ile nie został zmieniony przez użytkownika. Wykonanie resetu usuwa wszystkie dane zapisane w pamięci telefonu, natomiast dane na karcie SIM pozostają nienaruszone. Po przeprowadzeniu resetu telefon wraca do prawidłowego działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA