logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuning Odtwarzaczy CD. Wskazówki, wiadomości, linki do stron.

erno1980 04 Sty 2007 17:34 2283 3
REKLAMA
  • #1 3404868
    erno1980
    Poziom 1  
    Witam wszystkich od niedawna zaczołem interesowac się tuningiem i modernizacją odtwarzaczy kompaktowych. Aktualnie posiadam Marantza CD6000 ,którego zamierzam kompłetnie zmodernizowac. Mam wielką prośbę czy mógłby ktoś dac mi jakieś wskazówki, wiadomości lub podac linki do stron na ten temat. Z góry bardzo dziękuje pozdrawiam.:|
  • REKLAMA
  • #2 3405002
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1060
    wymien kwarc sterujacy procesorem na generator zmien transformator na toroidalny zmien stabilizatory i kondensatory w torze audio. to co napisalem nie sa to moje zmiany tylko kolegi ktory probowal to zrobic lecz nie wiele wiedzial o elektronice. ja tylko robilem co on chcial . jednak jak troche po googlujesz to wiele znajdziesz na temat tego CD bo jest dosc popularny ponoc kazda zmiana poprawiala brzmienie tego odtwarzacza niestety ja chyba tego nie "slysze" powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 3408862
    badkupa
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    oddzielić obwody zasilania analogowe od cyfrowych przeprojektować układy wyjściowe można wymienić wzmacniacze operacyjne daje to dobre rezultaty optymalnie zaprojektować wzmacniacz wyjściowy na triodzie lub elementach dyskretnych daje to gigantyczny skok jakościowy !! można wymienić konwerter na nowszy typ jeśli jest kompatybilny cholera jest dużo możliwości
  • #4 3409521
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1060
    wlasnie zapomnialem napisac abys wymienil jak juz koledzy napisali opampy
REKLAMA