logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tagan EasyCon Series i dziwne odglosy - czy wszystko OK?

ZIELACZEK 04 Sty 2007 21:55 1124 1
REKLAMA
  • #1 3406147
    ZIELACZEK
    Poziom 11  
    Na wstepie - Szczesliwego Nowego Roku 2007! Oby mniej problemow ze sprzetem ;)

Witam na forum. Mam problem z zasilaczem TAGAN EASYCON 430. Kupilem ten zasilacz 2 miesiace temu, sprawuje sie wysmienicie, trzyma napiecia tak jak powinien. Nurtuje mnie natomiast dziwny odglos, co prawda bardzo cichy ale jest! Kazdy zasilacz (wiekszosc napewno) posiada tzw. wlacznik wmontowany o obudowe, taki "pstryczek" do wlaczania/wylaczania. Kiedy podlacze zasilacz do pradu i wlacze tym "pstryczkiem" zasilanie zasilacza - NIE KOMPUTER - slychac takie ciche brzeczenie, jednolity ciagly dzwiek, bardzo cichy, niedaleko, chyba zwojnicy. Generalnie w srodku. Pytanie moje brzmi - czy to normalne, moze to jakies spiecie, czy tak musi byc. Gdy wylacze zasilacz problem znika. Slychac to przy przylozeniu ucha, wiec z dala nie slychac nic, jednak problem w tym czy to bezpieczne, czy nic sie nie spali, nie bedzie jakiegos zwarcia. Czy ten dzwiek jest normalny? Nie czuc zadnego dziwnego zapachu. Prosze o odpowiedz? Zasilacz jest jeszcze na gwarancji, moze musze go wymienic?

Dzieki i pozdrawiam serdecznie !!!

Tomasz :|
  • REKLAMA
  • #2 3406311
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Możesz się nie przejmować.I nie przykładaj ucha do zasilacza.
REKLAMA