logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić Nokię 6131 z uszkodzoną taśmą LCD za 300 zł? Jak naprawić?

chrissr 05 Sty 2007 17:20 2046 4
REKLAMA
  • #1 3409128
    chrissr
    Poziom 2  
    Witam mam okazje kupic nokie 6131 z uszk tasma lcd za 300zl..na allegro widzialem tasmy za niewielkie pieniadze pytanie czy bede to w stanie sam zrobic? niedawno zmienialem lcd i tasme w necu e338 i udalo sie.pytanie czy w noki tez bedzie tak prosto? wie ktos jak ja rozkrecic? i gdzie sa srubki w klapce? torx 6 wystarczy? widzialem ja tylko na zdjeciach jak narazie i nei wiem jak ja rozebrac.. a jesli nie rdzicie sammu ryzykowac to ile moga za to w serwisie wolac?..pozaym mam pytanko czy bez problemu zdejme z niej simlocka?

pozdrawiam i prosze o szybka podpowiedz. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3409585
    Andrzej_Lublin
    Poziom 13  
    Pobierz SM do tego modelu i sprawdź czy dasz rade .
  • REKLAMA
  • #3 3409636
    johny190
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    powiem Ci ze nie bedzie Ci ciezko to sa latwe sprawy...
    zalezy jeszcze jakie masz umiejetnasci
  • REKLAMA
  • #4 3582770
    patrykcc
    Poziom 2  
    też mam nokię z uzkodzoną taśmą LCD. i za chiny nie mogę jej do końca rozebrać. może wie ktoś jak oddzielić górną klapkę od dolnej już po wybebeszeniu całego tel? nie wiem jak zdjąć ją z zawiasu żeby zamontować nową taśmę.
  • #5 3582833
    simplusik1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    żeby przełożyć taśmę wcale nie trzeba oddzielać klapki od dolnej częsci, tam gdzie idzie taśma zawias jest wyjmowany , należy go podważyć i wyciągnąć i taśmę mamy na wierzchu :)
REKLAMA