logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić światło ostrzegawcze na stroboskop? Zwiększenie częstotliwości błysków

norbione 05 Sty 2007 23:07 1586 7
REKLAMA
  • #1 3410844
    norbione
    Poziom 2  
    Witam!
    Pisze na tym forum pierwszy raz wiec jesli będzie coś nie tak to serdecznie przepraszam.
    Mam prawdopodobnie światło ostrzegawcze które znalazłem usiebie w piwnicy. A teraz pytanie. Czy da rade coś z tym zrobić aby zwiększyć częstotliwość błysków chciałbym zeby działało jak stroboskop.

A o to zdjęcie tego światła.
    Jak przerobić światło ostrzegawcze na stroboskop? Zwiększenie częstotliwości błysków
  • REKLAMA
  • #2 3411080
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 113
    to co masz w domu to nic innego jak swiatło ostrzegawcze wymątowane z sygnalizatora ulicznego. takie urządzenia stosuje sie w mamecie remątu drogi itp. w obodowie ten układ emituje błyski swiatła o małej czestotliwoci!!
  • REKLAMA
  • #3 3411852
    norbione
    Poziom 2  
    A czy da sie coś zrobić aby częstotliwość tych błysków była większa ?
  • REKLAMA
  • #4 3412505
    danielkk
    Poziom 31  
    a masz schemat tego cuda?? bo chyba nie?? a wymienienie elemętow na oko nic nie da!!
  • #5 3412637
    norbione
    Poziom 2  
    no niestety niemam schematu do tego :( to znaczy ze nic niezdołam z tym zrobić ?
  • #6 3412672
    danielkk
    Poziom 31  
    raczej nie!! ale jesli układ działa to masz stroba tylko o niskiej częstotliwosci błyskow. osobiscie sie zastanawiam czy ten palnik by wytrzymał większa częstotliwosc błysku.
  • #7 3412733
    norbione
    Poziom 2  
    No działać działa a częstotliwość błysków jest strasznie mała. Tez wlaśnie zastanawiałem sie czy ten palnik dałby rade pracować z większą częstotliwością. No to nic z góry dziękuje. Musze sobie odpuścić.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #8 3414297
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Palnik da rade pracować szybciej ale ta przetwornica nie bardzo .

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zwiększenia częstotliwości błysków w znalezionym świetle ostrzegawczym, które użytkownik chciałby przerobić na stroboskop. Urządzenie to jest typowym światłem ostrzegawczym stosowanym w sygnalizacji drogowej, emitującym błyski o niskiej częstotliwości. Brak schematu układu utrudnia modyfikację, a wymiana elementów "na oko" nie jest skuteczna. Pomimo że palnik w świetle może wytrzymać wyższą częstotliwość błysków, przetwornica sterująca nie jest do tego przystosowana, co ogranicza możliwość zwiększenia częstotliwości. W efekcie, bez dostępu do schematu i odpowiednich modyfikacji układu, zwiększenie częstotliwości błysków jest praktycznie niemożliwe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA