logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6103 - zawieszanie się po zapełnieniu pamięci, jak naprawić?

hellomello 06 Sty 2007 03:52 1353 4
REKLAMA
  • #1 3411444
    hellomello
    Poziom 11  
    A może ktoś się orientuje co to może byc: w Nokii 6103 podczas wgrywania tapet,melodyjek itp. do telefonu(czy to przez kabel,IRde czy bluetooth pada totalnie soft.
    Po przeflashowaniu znowu jest dobrze dopóki zapełnienie pamięci nie dojdzie do momentu w którym telefon znowu pada (i od nowa flash i jest ok). I tak w kółko. Ja już mam dosyc płacenia za naprawy 'na jakis czas'.

Aha, jak telefon sie uwala, to objawy ma takie, że sie wylacza, a przy próbie włączenia rozświetla sie na jakies 3sek. i gaśnie, a po podłączeniu go do box'a w serwisie wyświetla ie 68% błędów. Pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 3411690
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    niestety wada fabryczna
  • REKLAMA
  • #3 3411703
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 236
    moja rada to wgrac soft i nie przepelniac pamieci
  • REKLAMA
  • #4 3411742
    hellomello
    Poziom 11  
    ostry2105 napisał:
    niestety wada fabryczna

Ostry, a coś bliżej? Wada fabryczna całego telefonu? Może wystarczy wymienic któryś z elementów na płytce? Żal mi się z nią rozstawac. Bo oprócz tej "małej" wady jest naprawdę ok. :(

Dodano po 9 [minuty]:

slawko_k napisał:
    moja rada to wgrac soft i nie przepelniac pamieci

Tak wiem nie przepełnianie, jak do tej pory najlepiej mu służyło...
    ...a swoją drogą ciekawe czy pada tylko jak się wgrywa coś po kablu, czy od zapychania videoklipami też...jak do tej pory obydwa przypadki wystąpiły przy bluetooth'ie i kablu...
    ...sprawdzę. Więc to nie jest jej ostatnie fleszowanie.
  • Pomocny post
    #5 3412594
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    to w kazdej 6103 tak sie dzieje nawet czasami na samym poczatku jak wychodzily w sieciach to ludzie nie zdazyli wyjsc z salonu a juz na gwarancje oddawali bo wolno chodzily reagowaly po chwili no i ten ptoblem z nimi podczas przesylania danych.Ostatnio taka sprzedalem klientowi nowke i na nastepny dzien przyszedl do mnie z nia ze mu juz lcd nie dziala to go wyslalem do serwisu bo jest na 24 miesiecznej gwarancji
REKLAMA