logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projektu szukam. Dwa przykłady, które da się zrobić na FPGA.

mandrzej1 07 Sty 2007 10:19 1554 4
REKLAMA
  • #1 3416102
    mandrzej1
    Poziom 11  
    witam
    potrzebne mi są jeszcze jakies dwa przykłady, projekty ktore da sie zrobic na FPGA 12k na quartusie, najlepiej nie za wielkie takie edukacyjne jakies, mile widziane multimedialne do dyspozycji mam platforme altium designer, sa na niej male glosniki wyświetlacze i ledy wiec mozna by je jakos ciekawie użyć. Mam zlalezsc gotowe nie musze sam ich tworzyc no ale nic nie znalazlem ciekawego i pomyslu tez niemam poza tym niemam czasu na to.
  • REKLAMA
  • #2 3420246
    griva
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    mandrzej1 napisał:
    witam
    potrzebne mi są jeszcze jakies dwa przykłady, projekty ktore da sie zrobic na FPGA 12k na quartusie, najlepiej nie za wielkie takie edukacyjne jakies, mile widziane multimedialne do dyspozycji mam platforme altium designer, sa na niej male glosniki wyświetlacze i ledy wiec mozna by je jakos ciekawie użyć. Mam zlalezsc gotowe nie musze sam ich tworzyc no ale nic nie znalazlem ciekawego i pomyslu tez niemam poza tym niemam czasu na to.

zainstaluj Altiuma i wejdz do katalogu Examples :)
  • REKLAMA
  • #3 3429661
    mandrzej1
    Poziom 11  
    w altiumie sa zrobione w protelu a protela nieznam i niewiem co to za projekty a przerobienie ich na quartusa to druga sprawa
  • REKLAMA
  • #4 3452400
    Jodator
    Poziom 11  
    Nie prawda.
    Projekty FPGA w programie Alitum pisane są w języku VHDL. Wystarczy otworzyć katalog FPGA Hardware i masz tam mnóstwo projektów, chociażby audio codec.
    Co do przeniesienia do Quartusa to wystarczy przenieść pliki .vhdl i dorobić schematy, takie jak w Altiumie.
  • #5 3452465
    mandrzej1
    Poziom 11  
    ale co mi daje gotowy VHDL jak niewiem co ten program ma robic nieznam VHDLa

Dodano po 1 [minuty]:

a schematy niby jak dorobie jak w altiumie sa jakies bloczki i niewiadomo jakie sa ich funkcje

Dodano po 40 [sekundy]:

mogę komuś zapłacic jak mi to zrobi
REKLAMA