logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D500 - kabelek USB i problem z bootowaniem po zmianie firmware

saico 09 Sty 2007 07:55 1169 2
REKLAMA
  • #1 3424040
    saico
    Poziom 20  
    Ocena: 38
    Witam

Mam kabelek serwisowy na USB do Samsunga D500 i problem tego typu jak na foto (załącznik). Sterowniki dobrze się zainstalowały w systemie WinXP, kabelek jest poprawnie widziany jako COM8, ustawiłem prędkości w programie jak widać dla USB a w panelu sterowania dla niego dałem 115200 (następna i ostatnia jest 128000), uzyskałem połączenie z telefonem, ale on nie zabotował się poprawnie.
    Telefon jest działający - miał mieć zrobioną standardową zmianę firmware.
    Może uzyskam jakąś podpowiedź co robię nie tak?

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Samsung D500 - kabelek USB i problem z bootowaniem po zmianie firmware corona.gif (17.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3424646
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    wlacz program i wcisnij start i dopiero wtedy podlacz telefon a jak nie to sprubuj ta sama czynnosc tylko bez bat w telefonie
  • #3 3426767
    saico
    Poziom 20  
    Ocena: 38
    ..to zbyt łatwe, by pomogło - robiłem tak wcześniej i zmieniałem prędkości, czekam na inne sugestie.

PS. Podpowiem jeszcze, że kabelek zakupiłem wysyłkowo na http://www.polishgsm.pl Może ktoś z Was rozgryzł ten problem, bo ma kabelek również z tego źródła?
REKLAMA