logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minolta Di351+Pi3502 - gdzie zdobyć kabel łączący maszynę z kontrolerem?

kordes 09 Sty 2007 13:48 1474 7
REKLAMA
  • #1 3424998
    kordes
    Poziom 11  
    wie ktoś może skąd wziąć kabel łączący maszynę z kontrolerem ?Przyjechała mi taka maszyna bez kabla i jest mały problem .Może da się to jakoś dorobić ?Albo może ktoś wie skąd zamówić?
  • REKLAMA
  • #2 3426166
    piwos
    Poziom 24  
    Ocena: 210
    Niestety - to KANAŁ !!!
    Szukałem, niestety to dość droga impreza. Kiedyś było ich pod dostatkiem w 2-uch hurtowniach elektronicznych w Raciborzu (po 250 zł/szt), ale teraz już dawno nikt ich nie sprowadza. Dla paru sztuk się podobno nie opłaca.
    Dlatego te kontrolery bez kabli do tych kopiarek są w zasadzie bez wartości.
    :cry:
  • REKLAMA
  • #3 3428546
    kordes
    Poziom 11  
    Hm ...To niedobrze ...A może miałby ktoś schemat podlaczenia drutów do końcówki ?Może da rade gdzieś kupić samą wtyczkę i dorobić jakoś...
  • #4 3433364
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    piwos w jakich hurtowniach Racibórz to moje rodzinne miasto i nic mi nie wiadomo żeby ktoś tym handlował

tu mają takie coś w ofercie ale nie wiem jak z dostepnością bo cennik dośc stary
    http://www.copycom.torun.pl/kupiec/cennik/oferta.html
  • REKLAMA
  • #5 3436425
    kordes
    Poziom 11  
    Ta firma chyba juz nie istnieje ...Jakby ktoś miał taki kabelek niepotrzebny to byłbym wdzięczny ..Nie ukrywam że sprawa jest dla mnie dosyć pilna .
  • #6 3443341
    ziwoj
    Poziom 14  
    kabel jest łudzaco podobny do drukarkowego jest taki naprzykład w hp 1100 moze pasuje???
  • REKLAMA
  • #7 3443925
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    a może nie pasuje

i to z dwóch powodów :
    - ilość pinów
    - rozstawienie pinów
  • #8 3455508
    piwos
    Poziom 24  
    Ocena: 210
    Marek - nazwy ani rachunku tego sklepiku nie znalazłem, zbyt dawno, ale pamiętam że to było na przeciwko Hotelu chyba "Rzeszów". Miedzy Hotelem a stacją. Mały sklepik ale nazywał się hurtownią :P. Faktiko ceny miał zaje....e dobre. A druga firma była na wylocie na Tarnów, koło jakiejś szkoły. Jak jeździłem w delegację z Krakowa do Rzeszowa to odwiedzałem to miejsce ze 3 razy. Ale dawne dzieje, eh. Niestety ten kabel to /biały kruk/ i nikt go nie sprzedaje :(, a szkoda bo czasami giną podczas przeprowadzki maszyn.
    Pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest kabel łączący maszynę Minolta Di351 z kontrolerem Pi3502, który okazał się niedostępny po zakupie urządzenia bez kabla. Kabel ten jest rzadki i drogi, dawniej dostępny w dwóch hurtowniach elektronicznych w Raciborzu w cenie około 250 zł za sztukę, jednak obecnie nikt ich nie sprowadza, co czyni kontrolery bez kabli praktycznie bezużytecznymi. Próby znalezienia schematu połączeń lub samej wtyczki w celu samodzielnego wykonania kabla są rozważane, lecz brak jest potwierdzonych informacji. Jeden z użytkowników zasugerował, że kabel może być podobny do kabla drukarkowego, np. z modelu HP 1100, jednak różnice w liczbie i rozstawie pinów prawdopodobnie uniemożliwiają jego zastosowanie. Wspomniane hurtownie i firmy oferujące takie kable już nie istnieją, a kabel jest określany jako „biały kruk”, co podkreśla jego unikalność i trudność w zdobyciu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA