logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja kabla do sterownika plotera z kopiarki - gdzie kupić?

czark123 03 Lis 2007 01:16 1146 3
REKLAMA
  • #1 4442327
    czark123
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Witam
    Kilka lat temu złożyłem koledze urządzenie które miało sterować trzema osiami plotera. Urządzenie składałem z powierzonych mi części. Całość składała się ze sterownika i plotera, z komputera do sterownika szedł zwykły kabel drukarki jednak żeby nie mylić wtyczek i gniazd kolega załatwił od jakiegoś kolegi z serwisu kopiarek taki kabelek. A całe sedno w tym ze urządzenie stało u kumpla kilka lat nie zrobił z niego żadnego użytku teraz je odkupiłem ale gdzieś mu sie zawieruszyły kable i ten dziwny kabelek tez. Z jednego końca
    z drugiego.
    Od czego ten kabel i gdzie można cos takiego kupić a może ma ktoś schemat to kupie dwa kable i przelutuje końcówki
    Pytanie zadałem tutaj bo ten kabelek na pewno jest od jakiejś kopiarki
  • REKLAMA
  • #2 4442414
    BOGUSS4
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Witam
    Ten kabelek to zwykły z najzwyklejszych kabelków do połączenia drukarki z komputerem.
    Górna wtyczka do komputera dolna do drukarki.
    Do kupienia wszędzie.

Trochę się rozpędziłem z tą górną wtyczką.
    Po założeniu okularów widzę różnicę - brak bolców ale ilość się zgadza -18 styków rzędzie.
    Dolna na 100% do drukarki.
  • REKLAMA
  • #3 4442418
    vcc
    Poziom 35  
    Ocena: 466
    BOGUSS4 napisał:
    Witam
    Ten kabelek to zwykły z najzwyklejszych kabelków do połączenia drukarki z komputerem.
    Górna wtyczka do komputera dolna do drukarki.
    Do kupienia wszędzie.

Chyba nigdy drukarki nie podłączałeś.
  • Pomocny post
    #4 4442570
    arkana
    Poziom 2  
    Ta końcówka na czarnym tle to jest mini-lpt stosowana w kablu do drukarek HP 1100 a ta druga to jest zwykła do każdej drukarki na lpt. Tyle ze ty napewno o tym wiesz bo masz te zdjęcia. A taki kabelek chyba taki tyle ze bardzo krótki widziałem przy jakiejś kopiarce minolty tylko nie jestem pewien co do styków tylko podobne kształty był wpięty.
    P.S. nie jestem serwisantem
REKLAMA