W moim tv zaczoł "uciekać" zielony, tj 1/3 wysokości ekranu od góry, kolor mija się z innymi, pozostała część ekranu jest OK.
Wszedłem w menu serwisowe, coś musiałem przypadkiem przestawić, że napisy zaczęły bardzo szybko "pływać" z góry na dół. po prostu nie widać co można przestawiać. Czy jest możliwe zresetowanie menu do ustawień początkowych????
Wezwałem "fachowca", rozkręcił tv, powiedział, że jest do wymiany tzw. hybryda odpowiedzialna za zbieżność kolorów, pokazał mi gdzie to jest.
Najistotniejsza sprawa to koszt całej naprawy, otóż wycenił na ok. 650 zł.
Załączam zdjęcie tej "hybrydy" , do tą część musi sprowadzać aż z nniemiec. Zacząłem przeglądać fora internetowe i zauważyłem, że ta hybryda to układ csalony. W elektronice jestem laikiem, czy ten gość nie naciąga mnie???
Pomóżcie, co mam robić????
Programy da się oglądać, ale jest trochę irytujące te mijające się kolory.
Wszedłem w menu serwisowe, coś musiałem przypadkiem przestawić, że napisy zaczęły bardzo szybko "pływać" z góry na dół. po prostu nie widać co można przestawiać. Czy jest możliwe zresetowanie menu do ustawień początkowych????
Wezwałem "fachowca", rozkręcił tv, powiedział, że jest do wymiany tzw. hybryda odpowiedzialna za zbieżność kolorów, pokazał mi gdzie to jest.
Najistotniejsza sprawa to koszt całej naprawy, otóż wycenił na ok. 650 zł.
Załączam zdjęcie tej "hybrydy" , do tą część musi sprowadzać aż z nniemiec. Zacząłem przeglądać fora internetowe i zauważyłem, że ta hybryda to układ csalony. W elektronice jestem laikiem, czy ten gość nie naciąga mnie???
Pomóżcie, co mam robić????
Programy da się oglądać, ale jest trochę irytujące te mijające się kolory.
Moderowany przez _PREDATOR_:Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.