logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd hydrostatu FH w pralce Bauknecht WAT 9365WP - co sprawdzić?

mechaty24 09 Sty 2007 21:36 3641 5
REKLAMA
  • #1 3427154
    mechaty24
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Mam problem z w/w praleczką. Jak tylko włączę ją na pranie to zapala się kontrolka "wasserhahn zu". Pralka po pobraniu wody zatrzymje się i wyskakuje błąd hydrostatu FH. Układ jest czysty, hydrostat jest szczelny, ciśnienie wody doprowadzonej poprane. może coś się dzieje z hydrostatem? nie mam schematu by go sprawdzić. Proszę o podpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3427234
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3427346
    mechaty24
    Poziom 13  
    woda jest pobierana do ok. połowy zbiorniczka. wydaje mi się że jest to poziom max. poboru. nie mierzyłem dokładnego czasu poboru, choć to dobra uwaga.wydaje mi się że trwało to nie więcej niż 1 min.a jaki czas powinien być?. najśmieszniejsze jest to że ta kontrolka załącza się prawie odrazu po przełączaniu na pranie i przed poborem wody. co do hydrostatu to nie znam rozpiski styków, ciśnień i wartości napięć referencyjnych. brak schematu.
  • REKLAMA
  • #4 3427378
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3432014
    mechaty24
    Poziom 13  
    przepływonierz wody jest sprawny, ale dopatrzyłem się paru usterek na programatorze-popękane luty od temperatury i spalony jeden rezystor R-213. potrzebuję jego parametry, ponieważ jest tak zjarany, że nie mogę odczytać jego parametrów.
  • #6 3432483
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA