logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MTBox – brak wykrywania flasha w Nokia 6230i, 2610, 7110 na różnych softach

martingie 11 Sty 2007 09:47 1427 5
REKLAMA
  • #1 3432455
    martingie
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Po długich rozmyślaniach na temat wyboru boxa do Nokii postawiłem na Mt-boxa. I tutaj pojawiły się pierwsze problemy.
    Przypadek z 6230i na PL, używałem kilku wersji softu i na każdej wyrzucało mi ze Mt-box nie może odnaleźć głównego flasha, gdzie tornado z tej samej paczki ładował flasha bez problemu (inna rzecz, że nie dał rady z PMM).
    Następny przypadek z 2610 też na PL, pełna komunikacja, czyta fona i zabotować go nie dał rady i klapa.
    Na koniec chciałem postawić nowego flasha w 7110 i d..., mimo że tel. sprawny to go nie dał rady zrobić.
    I co Wy na to?
    Wszystko to przypadek?
    Miał ktoś podobne przypadki z tym boxem? Może problem tkwi w instalce 1,26?
    Same znaki zapytania, bo nie wiem co o nim sądzić, na chwilę obecną to Jaf zdaje się być trochę do przodu bo robi czesc ASIC 11 do 2310 włącznie.
    Wdzięczny będę za wszelkie sugestie i komentarze.
    Pozdrawiam, Martingie.
  • REKLAMA
  • #2 3432495
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Problem z instalką lub tez z kompem. Od nie dawna mam mt boxa i kilka sztuk już zrobiłem, wszystkie poszły bez zająknięcia. Rozumiem, że zasilasz go ACP12 :)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 3432602
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Od tygodnia mam MT-Box'a i tak jak "tino2003" nie mam problemów z tym urządzeniem. Zainstalowany soft 1,26 Beta.
    Ja nawet nie używam dodatkowego zasilania.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3432695
    tomek4321
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    nie martw sie, ja na początku też miałem rózne problemy z Mt Boxem - jak sie później okazało to była moja niewiedza :) Troche popracujesz i zmienisz zdanie na ten temat.
  • REKLAMA
  • #5 3433091
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    Jeśli masz wgrane instalki Tornado i później instalujesz instalki Phoenixa z softami do Nokii to lubi sobie w rejestrach poprzestawiać ścieżki i przez to w MT-Boxie nie rozpoznaje Ci automatycznie Procuct Code i sam program nie potrafi wybrać odpowiednich plików językowych.

Odnoście DCT3 (7110) to nie zawsze MT-Box sobie chce radzić z fleszowaniem.Simlock idzie bez peoblemu

Ja robie tak :
    Intaluje na świeżym systemie Instalkę MT-Boxa i potem jak chce korzystać z Tornado do instaluje go na innym kompie i poprostu przegrywam już rozpakowany katalog UFS na mój komputer z MT.
    MT-Box wtedy gdy czytam Info z telefonu pięknie rozpoznaje wszytkie Produkt Code i wrzuca je sam do programu.Zostaje tylko wybrać który pakiet językowy i Flash
    Nie używałem jeszcze nigdy dodatkowego zasilania
  • #6 3514641
    martingie
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam po przerwie!
    Panowie, stosowałem się do wskazówek jakie znalazłem na forum. Mijal czas i doskonaliłem swą wiedzę w poslugiwaniu się mt-boxem. I co z tego wynikło?
    Są dwie możliwości 1.Albo jesteśmy z chlopakami w serwisie tępi. 2. Albo mam felernego boxa.
    Niezależnie czy robię słuchawę z zasilaniem czy bez, czy na nowszycgh czy na starszych instalkach to działa jak mu się podoba.
    Poniżej spis tego co zrobił poczciwy UFS a z czym nie poradził sobie MT-BOX:
    -3510i śmiga (nie uruchamiala się)
    -7270 na PL śmiga, MT uwalil ją w połowie flasha
    -6020 nowy flash na UFS
    i 2 szt. 6230i na PL, których nie zrobiłem pod żadnym ze sprzętów.
    Co mam o tym sądzic?
    Wysłać go do sprawdzenia w ramach gwarancji?
    Aha, istotna rzecz. Mt-box pracował również na drugim kompie z czystym systemem z takim samym marnym skutkiem.
    Pozdrawiam, Martingie
REKLAMA