logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć przełącznik impulsowy i diodę zamiast LPG AL700?

łosiu 11 Sty 2007 13:52 6117 3
REKLAMA
  • #1 3433225
    łosiu
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Mam problem. Rozleciał mi sie przełącznik gaz / benzyna (mały zielony). Wpadłem na pomysł żeby zastąpić do małym przełącznikiem impulsowym i diodą.
    Ale jak podłączyć?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3433423
    Tomek665
    Poziom 28  
    Ocena: 130
    Te przełączniki to straszny badziew. Można go zgnieźć dwoma palcami jak robaka. Ja taki zastąpiłem przyciskiem serwisowym od alarmu, a diode wkleiłem oddzielnie w tą samą zaślepkę. Jeśli masz tam 3 przewody to jeden jest wspólny, drugi dioda a trzeci do przycisku. popatrz wg starego.
  • REKLAMA
  • #3 3433672
    łosiu
    Poziom 12  
    a wiesz może w jaki sposób je połączyć? wiem że jeden jest wspólny ale który? które podłączyć do wyłącznika?
  • #4 3531806
    łosiu
    Poziom 12  
    Dziś zastąpiłem przełącznik autronica AL 700 ( mały zielony z diodą w środku), zwykłym małym wyłącznikiem impulsowym i diodą. W starych autronicach te małe przełączniki rozwalają sie po mocniejszym przyciśnięciu, a nowy mocniejszy ( orginalny) kosztuje w granicach 30-40 zł.

1. mały przełacznik impulsowy kosztuje 2zł i montuję go w miejsce starego przełącznika

2. dioda kosztje 1,50 zł i montuje gdzie chce

Mamy tam 3 kable: żółty, czarny i brązowy. Czarny jest wspólny do zasilania diody i do przełącznika, do przełacznika podłaczamy więc czarny i brązowy a do diody czarny i żółty

Na rysunku poniżej jes amatorski schemat jak to połączyć:

Jak podłączyć przełącznik impulsowy i diodę zamiast LPG AL700?
REKLAMA