logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - zawiesza się po włączeniu, brak reakcji na przyciski

Maro_79 11 Sty 2007 17:08 1092 9
REKLAMA
  • #1 3434004
    Maro_79
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!!! Mój problem polega na tym, że po włączeniu telefonu pojawia się na wyświetlaczu poziom głośności oraz słychać pikanie. Włączanie przycisków nic nie daje. Przez cały czas widać ten sam obraz. Od czasu do czasu telefon zaskakuje (działa normalnie) ale to trwa krótko i z powrotem się zawiesza. Gdy ktoś do mnie dzwoni to na wyświetlaczu pojawia się informacja o tym oraz słychać dzwonek lecz nie mam żadnej możliwości odebrania tej rozmowy. Proszę Was o informację jaka to usterka i jak się jej pozbyć!!! Z góry dzięki!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3434059
    telkom19
    Poziom 14  
    kilka pytan czy tel upadl czy byl zalany czy wgrywales juz oprogramowanie ?
  • REKLAMA
  • #3 3434073
    Maro_79
    Poziom 11  
    Upadł. Oprogramowania nie wgrywałem.
  • Pomocny post
    #4 3434087
    telkom19
    Poziom 14  
    to sproboj wgrac nowe oprogramowanie powinno pomoc
  • #5 3434099
    Maro_79
    Poziom 11  
    Dobrze, spróbuję. Dzięki za odpowiedź!!!
  • Pomocny post
    #6 3434108
    Aaadam
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    A ja bym sprawdził czy którys z klawiszy od głośności nie robi zwarcia. Właśnie z ciekawości wziałem 6610 i włączyłem ją z naciśnietym klawiszem głośności. Efekt jak u kolegi czyli widać cały czas poziom głośności i "pika". Nie działa również klawiatura.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3434122
    telkom19
    Poziom 14  
    kolega ma racje z tym przyciskiem;]
  • REKLAMA
  • #8 3434201
    Maro_79
    Poziom 11  
    Przyciski regulujące głośność też włączałem, niczego to jednak nie zmieniło. Nie są wciśnięte i zablokowane.
  • Pomocny post
    #9 3434205
    Aaadam
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Nie muszą być wciśnete ani zablokowane żeby jednak zwierać, weź miernik i sprawdź.
  • #10 3434219
    Maro_79
    Poziom 11  
    Ok!!! Sprawdzę to. Dzięki.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 6610 po włączeniu zawiesza się na ekranie pokazującym poziom głośności i emitującym dźwięk piknięcia. Przyciski nie reagują, a podczas połączeń przychodzących nie można ich odebrać. Telefon był upuszczony, oprogramowanie nie było wcześniej aktualizowane. Sugerowano wgranie nowego oprogramowania jako potencjalne rozwiązanie. Inna wskazówka dotyczyła możliwego zwarcia w przyciskach regulacji głośności, które mogą powodować ciągłe wyświetlanie poziomu głośności i brak reakcji klawiatury, nawet jeśli przyciski nie są fizycznie wciśnięte lub zablokowane. Zalecane jest sprawdzenie stanu przycisków miernikiem w celu wykluczenia zwarcia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA