logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - zawieszająca się klawiatura i samoczynne restarty telefonu

Kuba1530 24 Maj 2007 17:41 858 4
REKLAMA
  • #1 3917229
    Kuba1530
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Bry, to po raz kolejny ja.
    Nie dawno dostałem od kolegi nokia 6610, bez i. Z początku się ciągle zawieszała, ale to była wtedy wina źle włożonej karty. Docisnąłem ją, i działała normalnie ( prawie ) jednak co jakiś czas się wiesza klawiatura. Znaczy ekran cały czas świeci, a klawiatura na odblokowanie nie działa. Ale przycisk na włączenie/wyłączenie telefonu działa. Jednak nie da się go wyłączyć, bo jest zablokowana klawiatura. Pomaga jedynie wyciągnięcie/włożenie baterii.
    To był pierwszy problem, a teraz drugi:
    Czasem jak normalnie działał na tym telefonie, restartuje się on, znaczy się, pojawia się to okno: wyłącz telefon/wybierz profil...
    I się wyłącza.
    Z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 3917249
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    hmm jest tam taki glas odpowiedzialny za klawiaturę.. pewnie trzeba go przekulkować bądź wymienić i wszystko będzie ok:) a co do restartów wygrzanie procka załatwi sprawę..
    pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
  • #3 3917271
    Kuba1530
    Poziom 10  
    Jakaś orientacyjna cena, ile może wynosić cena za te dwie naprawy? ;>
  • REKLAMA
  • #4 3918306
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Ja bym nie grzał procka na poczatek wylutował bym przyciski:głośniej,ciszej i power.Juz kilka razy sie meczylem z 6610 z glassem a okazal sie przycisk boczny ktory caly czas sciszal...Co do ceny zalezy gdzie mieszkasz.Pozdrawiam
  • #5 3920085
    Kuba1530
    Poziom 10  
    Hmm, dziś zauważyłem jeszcze jedną rzecz mianowicie taką, że dostałem sygnał, i telefon się zrestartował. Chyba się zrestartował, bo się uruchomił ponownie, a na ekranie wyświetliło się, że mam jedno nie odebrane połączenie. Co w normalnej sytuacji by chyba nie było?
REKLAMA