Czy ktoś jest mi w stanie pomóc z obsługą TDA7318?
Podłączyłem już sobie procka z tym tda, procki na wzajem "się widzą" ponieważ mega8535 odbiera adres 136 od tda wiec jest ok.
teraz jak wybrać któryś z wejść tda, ustalić daną głośność i ustawić jakieś inne podstawowe rzeczy?
o to kilka pytań na które szukam odp.
Jak wybrac kanał
Jak ustawić głośność
jak wybrać pomiedzy mono, stereo, etc...
Jak włączyć , wyłączyć MUTE?
regulacja bassu
regulacja treble.
Podłączyłem źródło dźwięku na wejście i głośnik na wyjście i nie wiem jak to wszystko w ogóle uruchomić :/
Prosiłbym o podanie jakichś podstawowych komend do sterowania tym tda.
Pisze w bascomie aktualnie pod mege8535
Samą komunikacje między prockami mam załatwioną i działa. PDF przeglądałem ale mi to nic nie pomogło... Po podaniu sygnału audio na wejścia nie ma zadnych sygnałów audio na wyjściu procka...
wiadomo że ma to wyglądać mniej wiecej tak:
problem jest tylko w tych 8-bitowych komendach...
o to kilka pytań na które szukam odp.
Jak wybrac kanał
Jak ustawić głośność
jak wybrać pomiedzy mono, stereo, etc...
Jak włączyć , wyłączyć MUTE?
regulacja bassu
regulacja treble.
Podłączyłem źródło dźwięku na wejście i głośnik na wyjście i nie wiem jak to wszystko w ogóle uruchomić :/
Prosiłbym o podanie jakichś podstawowych komend do sterowania tym tda.
Pisze w bascomie aktualnie pod mege8535
Samą komunikacje między prockami mam załatwioną i działa. PDF przeglądałem ale mi to nic nie pomogło... Po podaniu sygnału audio na wejścia nie ma zadnych sygnałów audio na wyjściu procka...
wiadomo że ma to wyglądać mniej wiecej tak:
i2cstart
i2cwbyte 136
i2cwbyte <--- i tu 8-bitowa komenda
...
i2cwbyte <--- i tu inne 8-bitowe komendy
i2cstop
problem jest tylko w tych 8-bitowych komendach...