logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tani sprzęt GPS do śledzenia floty firmowej polecacie?

skrzyniu 11 Sty 2007 20:55 2660 10
  • #1 3435056
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ocena: 67
    Witam,

Mam u siebie w firmie ok 10 samochodów ktorymi poruszają się handlowcy. Jednak nie zawsze chce im się pracować i jeździć tam gdzie powinni ;-)

Chciałbym zamontować to ich aut nadajniki GPS i wiem ze byla by mozliwosc abym mogl w firmie na kompie (mapa) sledziec gdzie dane auto sie aktualnie znajduje. Niestety nie wiem co mam szukać i kupić.

Bardzo proszę doraździe mi jakiś niedrogi sprzęt aby calosc chodziło tak jak opisałem. Bede wdzieczny za pomoc.

Kris
  • #2 3435179
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    Dobrą i nie droga ofertę ma firma HERTZ www.hertz.net.pl osobiście montuję te urządzenia są niezawodne i funkcjonalne. Zadzwoń do nich to konsultant (handlowiec) zaproponuje odpowiednie urządzenie.
  • #3 3435376
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Dzieki za odpowiedz. A mozna kupic gdzies tanio samemu taki sprzet aby samemu zamontowac ?? I czy mozna monitorowac auta nie kozystajac z uslug innych firm ??

Chodzi mi o cos naprawde taniego.
  • #4 3435794
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 195
    Niestety chyba nie ma takiej mozliwości.
    Sprzęt jak sie postarsz to i może kupisz, ale za monitoring i tak będziesz musiał płacić. Mapy , miejsce na serwerze, transmisja danych , itd.
  • #5 3436573
    skrzyniu
    Poziom 15  
    To moze macie jakis namiar na tani sprzet ??
  • #6 3436599
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Jest taka możliwość z tym że informacje na temat trasy samochodu zgrywa pan po powrocie samochodu z trasy, jest to niedrogi sprzęt i bezabonamentowy
  • #8 3437160
    Sonix
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Jeżeli chodzi u urządzenie firmy Albatross, to lokalizaja opiera się na GSM'ie i w mniejszych miejscowościach nie sprawdzi się. Nie jest to typowy podgląd Online.

Są dwie możliwości co do lokalizacji Online:
    - tańsze urządzenia i płacenie sporych abonamentów np. urządzenie ok. 1000-1200, abonament 100-200 zł/mies
    - droższe urządzenie (ok. 1800) , i abonament rzędu 30 zł u operatora GSM (tylko transmisja GPRS).

Sam używam tej drugiej opcji :) .

Pozdrawiam.
    Sonix
  • #9 3454639
    serwisfox
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    www.spaceguard.pl
  • #10 3454696
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 195
    Agencja Ochrony (XXX) :) klamoty do 2000 zł (może taniej)+ abonament minimum 80 zł.
    Do tego masz przegląd historii miesiąc do tyłu i podgląg ON-LINE, wyliczenie kilometrów i jeszcze kilka bajerów.
  • #11 3460120
    SimKom
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    mam u siebie 4 sztuki SMP tylko wersja 2006 i dzialaja świetnie
    www.markom.com.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru taniego sprzętu GPS do monitorowania floty firmowej około 10 samochodów. Propozycje obejmują urządzenia oferowane przez firmę HERTZ, które są niezawodne i funkcjonalne, jednak wymagają montażu i abonamentu za usługi monitoringu. Użytkownik pytał o możliwość samodzielnego zakupu i montażu sprzętu bez korzystania z usług firm trzecich, jednak odpowiedzi wskazują, że choć sprzęt można kupić, to za monitoring, mapy i transmisję danych zwykle trzeba płacić abonament. Alternatywą są urządzenia bezabonamentowe, które zapisują trasę do odczytu po powrocie pojazdu, ale nie oferują podglądu online. Wskazano także na sprzęt firmy Albatross, który działa w oparciu o GSM, ale w mniejszych miejscowościach może mieć ograniczenia. Omówiono dwie opcje lokalizacji online: tańsze urządzenia z wyższym abonamentem oraz droższe z niższym abonamentem GPRS. Podano przykłady firm i stron internetowych oferujących sprzęt GPS, takich jak SpaceGuard, Markom (model SMP 2006) oraz agencje ochrony oferujące urządzenia do 2000 zł z abonamentem od 80 zł miesięcznie, umożliwiające podgląd online, historię tras i wyliczanie kilometrów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA