logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Caravela T5 - lokalizacja sterownika centralnego zamka i alarmu

Horse5 11 Sty 2007 22:19 1363 4
REKLAMA
  • #1 3435395
    Horse5
    Poziom 15  
    Ocena: 69
    Mam taki problem, w T5(pilot i fabryczny centralny) po otwarciu drzwi pali sie wszystkie 7lampek żrąc 4 ampery, łączyłem alarm bezpilotowy zamyka dobrze otwiera też i rozbraja, ale jednocześnie otwarcie którychkolwiek z drzwi też mi go rozbraja tzn ten kabelek z siłownika jest jakoś łączony z przełacznikami drzwi. Wygląda to tak;otwieram drzwi alarm coś pojękuje jakby chciał wyć ale po chwili się samoczynnie rozbraja, winę upatruje w sterowniku(samochód był bity), GDZIE ON SIĘ ZNAJDUJE?
    Myślę żeby przy nim wstawić diodę by lampki nie podawały przez siebie + i nie rozbrajały mi alarmu gdy otwiera się drzwi. Albo wogóle w sterownik się wlutować.
  • REKLAMA
  • #2 3435583
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3435800
    Horse5
    Poziom 15  
    Tak ale nie kluczyk dezaktywuje alarm, tylko otwarcie drzwi...włącznik drzwi ten sam który uruchamia lampkę, przewód synchronizacji podpiołem do kierunku. Zakładałem już bezpilotowe w A6 itd.bezproblemowo. Poza tym przy otwarciu drzwi kierowcy świecą nawet lampki u dołu drzwi przesównych, tak nie powinno być coś tu nie gra w tym samochodzie. dzięki za podpowiedź co do modułu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3435813
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3435935
    Horse5
    Poziom 15  
    Horse5(_at_)vp.pl
REKLAMA