logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-M850MP nie czyta płyt po włączeniu, pojawia się error, działa po rozgrzaniu

Domel_c 12 Sty 2007 18:38 1239 2
REKLAMA
  • #1 3438320
    Domel_c
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam taki problem kupilem radio sony cdx-m850mp i rano jak chce posluchac sobie plyt to wyrzuca plyte i pisze error i tak po ktoryms razie zaskakuje i czyta i tak samo z innymi plytami nie wiem co jest zgrane tak jakby sie ono rozgrzewalo i wtedy czytalo prosze o jakas pomoc bo nie wiem czy zwracac to radio czy co robic? dzieki wielkie za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 3438541
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Nie jestem specem w tej dziedzinie ale miałem podobny przypadek tyle że w domowy audio. tyle że umnie jeszcze jak już odczytało to przerywało jeszcze w trakcie odtwazania.
    Pomogła wymiana lasera.

Ale niech sie wypowie jakis specjalista, bo mja to nawet swojego soniacza (caraudio) nie moge zrobic.... :(
  • Pomocny post
    #3 3470769
    Grawer5
    Poziom 2  
    Witaj !

Po pierwsze to jest prawie że normalne, masz może mało szczelne auto i zbiera sie para wodna która się osadza na oczku lasera i to powoduje error

Po drugie - laser jest już wątpliwej jakości i należy go wymienić.

Po trzecie - prowadzenie lasera jest na malutkiej śrubie tocznej, która po jakimś czasie gubi smarowanie i się zacina /bardzo delikatnie/ a jak resztki smarowidła dostaną temperatury to wszystko wraca do normy.

Pozdrawiam

grawer5
REKLAMA