logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór przetwornika A/C 18-bit 10kHz do mikroprocesora 8052

DAMIANSUCHY 13 Sty 2007 00:33 942 3
REKLAMA
  • #1 3439837
    DAMIANSUCHY
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z wykonanniem projektu teoretycznego z techniki mikroprocesorowej , temat podłączenie przetwor.a/c o rozdzielczosci 18 bit i max f przetwarzania 10kHzdo uK 8052 z zew ram i rom.jestem zielony i prosze o pomoc w dobraniu przetwornika i ewentualne wskazówki na temat progtramu obsługi.
    Z góry dzieki.

Zieloni to sa Marsjanie i UFO-ludki :)
    Przenosze do wlasciwego dzialu.
    Yego
  • REKLAMA
  • #2 3444306
    Tdv
    Poziom 34  
    Ocena: 53
    To może napisz co już zdołałeś ustalić? Znalazłeś jakieś konkretne typy przetworników spełniających Twoje wymagania? Przejrzałeś noty aplikacyjne uC '52? W notach znajdziesz sposób podłaczenia zewnętrznych pamięci do uC.
    Z Twojego postu wynika, że czekasz aż ktoś zrobi to w całości za Ciebie. Pewnie ktoś się znjadzie, tylko wtedy przenieś post do Ogłoszenia i ustal wynagrodzenie za wykonanie zlecenia.
  • REKLAMA
  • #3 3449617
    DAMIANSUCHY
    Poziom 2  
    kolego mam juz podłączenie do pamięci ram i rom.jesli chodzi oprzetwornik to tu jest problem bo znaloazłem ukł 5509 , ad1139 ,tylko co dalej nie zabardzo wiem....... orlem nie jestem a co do propozycji z ogloszeniem to jest dobra.dzieki
  • #4 3452408
    jacekkar1
    Poziom 12  
    Witam
    W specyfikacji układu AD1139 http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/AD1139.pdf
    na stronie 4 znajduje się rozdział
    "IBM PC INTERFACE" a w nim rysunek 6. "AD1139 to IBM PC Compatibile Interface". Po niewielkich przeróbkach układ doskonale może się nadawać do współpracy z 52.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia
    Jacek
REKLAMA