logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić amplituner Technics SA-GX130 za 300 zł? Opinie i specyfikacja

lacu14 13 Sty 2007 14:06 15009 6
REKLAMA
  • #1 3441137
    lacu14
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Ello. Znajomy ma na sprzedaż amplituner Technics sa gx-130. Jest on w stanie bardzo dobrym w zestawie z pilotem i instrukcją. Chce za niego 300zł. Tak się składa że ja własnie chcialem kupic amplituner. Co sądzicie o własnie tym modelu technicsa. Jak to gra itd. Nio i jaka jest tam koncówka mocy tranzystorowa czy na scalakach. Dodaję też link z allegro do aukcji z własnie takim amplitunerem abyście mogli chociasz go ze zdjęć skojażyć.

http://www.allegro.pl/item157124665_technics_sa_gx130_amplituner_stereo_od_zl_bcm_.html

P.S. Jakiej klasy jest to sprzęt??
  • REKLAMA
  • #2 3444579
    lacu14
    Poziom 14  
    czy naprawde nikt niezna tego ampli??
  • REKLAMA
  • #3 3447618
    the-lukas
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Amplituner ten to jeden z najnizszych modeli techa ma on 2x60W przy 4ohm z czego wynika ze bedzie miał jakies 40-45W przy 8ohmach, raczej zadna rewelecja chyba ze bedziesz nim napedzał jakies małe monitorki. poza tym w zyciu nie dałbym 300zł za niego wolałbym kupic jakis wzmacniacz w tej cenie . jesli zjedzie ci conajmniej!!!!!!!! 50zł to mozesz wziasc ale z wielka łaska :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3448146
    the-lukas
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Sadze ze ten pioneer bedzie grał duzo lepiej od wymienionego wyzej technicsa. Wygladem przypomina amplitunery 5.1, moc troszke wieksza napewno bardziej spodoba ci sie brzmienie pioneera, chodz o jakiejs super jakosci nie mozemy tu mowic poniewaz sa to tylko amplitunery. ten pionner pojdzie za duzo powyzej 300zł (tak mi sie wydaje).
  • #6 3448405
    lacu14
    Poziom 14  
    być może i pójdzie za wiecej jednak niedawno był taki sam nawet z pilotem i poszedł za 270 więc moze warto poczekać aż się taki trafi
  • #7 3456319
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    a ja bym proponowal jednak cos z technicsa..obie firmy sa konkretne ale dla mnie jednak Technics jest lepszy..kolega wyzej pisal ze ma mala moc przy 8ohm...ale co z tego? zapewne podlaczysz i tak glosniiki 4ohm..
    ja proponuje poszukac cos jednak z Technicsa..zgodze sie ze to niska seria..ale jakosc i tak jest bardzo dobra.. :) mysle ze jak jednak zdecydujesz sie na Pioneera to i tak bedziesz zadowolony.. :)

pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Amplituner Technics SA-GX130 to jeden z niższych modeli tej marki, oferujący moc około 2x60W przy 4Ω, co przekłada się na około 40-45W przy 8Ω. Jest to sprzęt o niskiej mocy, odpowiedni raczej do małych monitorów. W dyskusji podkreślono, że cena 300 zł jest dość wysoka jak na ten model, sugerując negocjację ceny lub rozważenie innych wzmacniaczy. Wątpliwości budzi jakość końcówki mocy – Technics SA-GX130 ma końcówkę na scalakach, co może wpływać na brzmienie. Alternatywnie polecano amplituner Pioneer SX-205RDS, który ma końcówkę na tranzystorach i funkcję RDS, a także lepsze brzmienie, choć zwykle jest droższy. Mimo że Technics jest uważany za markę o dobrej jakości, model SA-GX130 to niska seria, co przekłada się na przeciętną jakość dźwięku i moc. Warto rozważyć, czy lepiej poczekać na okazję lub wybrać inny model, zwłaszcza jeśli zależy na lepszej mocy i jakości dźwięku.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA