logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ECHOSTAR DSB 717 = zacinanie się obrazu, gubienie dźwięku

SAM_ON 13 Sty 2007 18:24 2180 8
REKLAMA
  • #1 3442154
    SAM_ON
    Poziom 10  
    Mam mały problem z moim Echostarem. Przy przełączaniu kanałów, przez pierwsze kilka sekund po przełączeniu obraz zacina się, ale potem jest już wszystko ok. Ostatnio zauważyłem też, że czasem ginie podczas oglądania na kilka sekund dźwięk. Co może być przyczyną tych usterek ??
  • REKLAMA
  • #2 3442287
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Z tymi Echostarami są same problemy.
    Oddaj go do serwisu.
  • REKLAMA
  • #3 3536971
    KrzysztofK
    Poziom 21  
    Ocena: 45
    Czy coś zmieniło się z tym Echostarem bo ze swoim mam podobne problemy. Zacina się obraz, czasami dźwięk i na ekranie pojawia się napis "Brak sygnału". Antena jest zamocowana sztywno i prawidłowo. Więc gdzie leży przyczyna. Przerwy w nadawaniu czy dekoder?
  • REKLAMA
  • #4 3542032
    seba0101
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Zerknijcie na poziom sygnału. Jeżeli jest poniżej 50% to przy pływającym sygnale taki nieprzyjemny efekt nie zniknie. Proponuję na początek sprawdzić instalację i powtórzyć ustawienia.
  • #5 3542640
    gienek 1
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Witam!
    90% takich objawów spowodowanych jest nieprecyzyjnym ustawieniem czaszy ( na oko) lub usterkami konwerterów. Przy prawidłowo zamocowanej nawet małej czaszy ( 70 cm) poziom sygnału ma być około 70%.
    Jak jest mniej to należy zająć się czaszą.
    Pozdrawiam,
    Gienek.
  • REKLAMA
  • #6 4811515
    ktos_tam
    Poziom 11  
    Też mam taki sam problem - przy oglądaniu robi się pikseloza, czyli zacina się dźwięk i obraz tak, że nie da się tego oglądać! Albo na większości kanałów pisze "brak sygnału"...

Cały problem w tym, że gdy oddałem dekoder na serwis i dostałem zastępczego sagema, to na nim nie było żadnych problemów, anie razu nic mi się nie zacięło, jednak gdy oddali mi echostara z serwisu nadal jest to samo, naprawili tylko jedną usterkę (bo znikła mi całkiem dolna kreska i nie dało się niczego wyszukać).
    Nie mam pojęcia czego to może być wina, podejrzewam tylko, że ten dekoder to jakiś felerny jest.
    pozdarwiam
  • #7 4811820
    KrzysztofK
    Poziom 21  
    To znów reklamuj. Tak do skutku aż wymienią na nowy.
  • #8 4817299
    szczurekxxx
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Jeżeli jest to model echostara 717A to proponuje sprawdzic wersje oprogramowania, jeżeli jest 050P to należy sciągnąć najnowszą wersje z satelity.[/b]
  • #9 4817642
    KrzysztofK
    Poziom 21  
    Z tego co się dowiadywałem to Echostary aktualizują się automatycznie bez wiedzy użytkownika. Ale sam nie sprawdzałem i mogę się mylić

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problemy z dekoderem Echostar DSB 717, polegające na zacinaniu się obrazu i sporadycznej utracie dźwięku podczas przełączania kanałów oraz w trakcie oglądania. Często pojawia się również komunikat "Brak sygnału". Przyczyny mogą leżeć w nieprecyzyjnym ustawieniu anteny satelitarnej (czaszy) lub uszkodzeniach konwertera, co skutkuje niskim poziomem sygnału (poniżej 50-70%). Zaleca się sprawdzenie i poprawę instalacji antenowej oraz poziomu sygnału. W przypadku modelu Echostar 717A wskazane jest również zweryfikowanie wersji oprogramowania – wersja 050P wymaga aktualizacji z satelity. Niektórzy użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z wad fabrycznych dekodera, co potwierdza brak problemów na zastępczym urządzeniu innej marki (Sagem). Wskazane jest korzystanie z serwisu lub reklamacja urządzenia do skutku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA