logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podgłośnić Blaupunkt Oda Surround 5.1 bez pilota? Gdzie wyjście subwoofera?

rajtuz 13 Sty 2007 21:02 4713 8
REKLAMA
  • #1 3442798
    rajtuz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!
    Kupilem u kolegi wzmacniacz samochodowy blaupunkt oda surround 5.1
    i mam z nim spory problem mianowicie:
    - wzmacniacz jest chyba sprawny, wlacza sie, jak podepne "muzyke" np z kompa do (wyjscia) sygnalu ze wzmacniacza to nawet cos gra ale nie dali mi do niego pilota i nie moge podglosnic.
    Da sie to jakos podgłosnic bez pilota? albo jak "dorobic" do tego jakis pilot, bo tam nawet nie ma czujnika podczerwieni. On chyba na jakims kablu musial byc.
    Gdzie tam jest wyjscie subwofera?
    Tych normalnych pod srubki jest 5 a gdzie ten 1 (subwofer)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 3443135
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Podgłośnić możesz źródłem dźwięku, w twoim przypadku głośność zwiększasz programowo, za pomocą odtwarzacza.

Swoją drogą trochę interpunkcji by się przydało, strasznie się czyta ten bełkot.
  • REKLAMA
  • #3 3444327
    rajtuz
    Poziom 11  
    nie wydaje mi sie ze zrudlem dzwieku, jezeli tak to on praktycznie nic nie wzmacnia.
    a gdzie jest wyjscie na subwoofer?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3445061
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Jednak po poszperaniu trochę okazuje się, że ten wzmacniacz jest z bardzo wysokiej półki. Powinien mieć bezprzewodowy panel dotykowy. Jego cena to prawie 5000zł, w polsce chyba raczej, rzadko spotykany. Więcej informacji niestety nie mam :(
  • REKLAMA
  • #5 3447019
    rajtuz
    Poziom 11  
    to mam problem :cry:
    dzieki
  • #6 3668667
    mike83tm
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Mam prośbę tez mam Ode i nie wiem dlaczego w stanie czuwania pobiera mi 1,7 A. Mógłbyś zmierzyć ile ci pobiera twoja Oda. Z tego co widzę w swojej Odzie to jest wejście optyczne i wejście na pilota, ale nie mam pilota. Regulacje dokonuje się trzema potencjometrami. U mni narazie tylko 1 kanał działa.
  • #7 5264373
    gala
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam panowie!!!!
    Mam zamiar kupić taki wzmacniacz, ale nie wiem czy warto, i nie bardzo wiem jak go podłączyć. Bardzo proszę o jakieś opinie na temat tego wzmacniacza (jego parametry, jaką ma moc, i czy ładnie gra).
    Z góry dzięki i pozdro.
  • #8 5264396
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Fachowcy sprzęt naprawiają i nie lubią wystawiać opinii sflustrowanym klientom. Jeden lub czerwone a innemu podoba się czekoladowe... Skoro sporo kosztuje to pewnie i gra, resztę odpowiedzi powinieneś znaleść w instrukcji obsługi bo bez takiej nie kupowałbym drogiego i zaawansowanego sprzętu.

SławeK
  • #9 5265131
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5107
    Nic nie zrobisz bez panela dotykowego,grzecznie podziekuj,,koledze,,za wprowadzenie w blad i popros o zwrot pieniazkow za niekompletny(czytaj bezurzyteczny)wzmacniacz.Na pewnym serwisie aukcyjnym kompletny sprzet jest dostepny za 400-600zl.Jesli nawet sterownik jest mozliwy do wykonania,to kosztowac bedzie chyba wiecej niz wspomniany sprzet z aukcji.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz samochodowy Blaupunkt Oda Surround 5.1 wymaga do regulacji głośności oryginalnego panelu dotykowego lub pilota, którego brak uniemożliwia podgłośnienie urządzenia bezpośrednio na wzmacniaczu. Nie posiada on standardowego czujnika podczerwieni, a sterowanie odbywa się prawdopodobnie za pomocą przewodowego panelu. Podgłośnienie można jedynie zwiększyć programowo na źródle dźwięku, np. komputerze. Wyjście subwoofera nie jest standardowo oznaczone jako osobny terminal śrubowy; wzmacniacz ma 5 wyjść śrubowych, z czego jedno jest dedykowane subwooferowi, jednak jego lokalizacja wymaga dokładniejszego sprawdzenia w dokumentacji lub wizualnej inspekcji. Model ten jest zaawansowany i kosztowny, często spotykany bez kompletu akcesoriów, co utrudnia jego pełne wykorzystanie. Regulacja może być też częściowo realizowana za pomocą potencjometrów na urządzeniu. W przypadku braku panelu sterującego lub pilota, dorobienie takiego elementu jest kosztowne i nieopłacalne w porównaniu do zakupu kompletnego zestawu z aukcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA