logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić prędkość nagrywania 8x w Nero Start Smart dla CD audio?

Dj.McG 16 Sty 2007 17:35 2357 10
REKLAMA
  • #1 3449708
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Ocena: 93
    Witam
    Zakupiłem ostatnio nagrywarkę dvd z wszystkimi funkcjami:)
    jednak mam problem z wypaleniem płyt cd audio z prędkością 8X min to 16x a ja musze wypalać z prędkością 8x gdzie można to zmienić lub jakiego programu użyć ? dodam ze chciałbym ze by to był nero ze względu na funkcje normalizacji głośności utworów
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3449801
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    a czy mógł byś powiedzieć czy wogóle masz nero bo w temacie prosisz o pomoc z nero a później okazuje się że jak być nie miał.
    Jeśli masz nero to napisz jaka wersje
  • #3 3450435
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Gutek666 napisał:
    a czy mógł być powiedzieć czy wogóle masz nero bo w temacie prosisz o pomoc z nero a poźniej okazuje się że jak być nie miał.
    Jeśli masz nero to napisz jaka wersje

mam nero w wersji 6.6
  • REKLAMA
  • #4 3451863
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Dj.McG napisał:
    Zakupiłem ostatnio nagrywarkę dvd z wszystkimi funkcjami

Kot mi uciekł a szklana kula się potłukła więc nie widzę ani producenta tej nagrywarki ani jej typu. Poza tym, co to znaczy "z wszystkimi fukcjami"?
  • #5 3453685
    Dj.McG
    Poziom 19  
    jankolo napisał:
    Dj.McG napisał:
    Zakupiłem ostatnio nagrywarkę dvd z wszystkimi funkcjami

Kot mi uciekł a szklana kula się potłukła więc nie widzę ani producenta tej nagrywarki ani jej typu. Poza tym, co to znaczy "z wszystkimi fukcjami"?

sorrki juz odpisuje
    LITE-ON DVDRW LH 18A-1H
    wszytkimi funkcjami czyli nagrywanie CD DVD CD-RW DVD-RW no i LIGHT SCRIBE itp
  • #6 3456223
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    no to spróbuj zainstalować na nowo nero jeśli nie masz prędkości 8x i np sprawdz czy w innym progranie bedziesz miał dostepna prędkość np w clonie a tak wogóle to zmienia sie w nero prędkośc w tej zakładce to masz wybór nagrywarki w progranie nero
  • REKLAMA
  • #7 3458032
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Gutek666 napisał:
    no to spróbuj zainstalować na nowo nero jeśli nie masz prędkości 8x i np sprawdz czy w innym progranie bedziesz miał dostepna prędkość np w clonie a tak wogóle to zmienia sie w nero prędkośc w tej zakładce to masz wybór nagrywarki w progranie nero

jeszcze wiem gdzie sie zmienia predkosć w nero nagrywania:)
    w clonie bedzie mozliwosc nagrywania z predkością 8x:>????
  • #8 3463472
    161MDS01
    Poziom 24  
    Ocena: 36
    A te nero wogóle masz na licencji czy jak???Bo to też jest ważne...POZDRAWIAM

Daniel
  • REKLAMA
  • #10 3463669
    danielplus
    Poziom 12  
    Nero sprawdza jakie prędkości nagrywania są mozliwe dla danej płyty, być może płyty których używasz są dla nagrań od 16x wzwyż.
  • #11 3464227
    Dj.McG
    Poziom 19  
    danielplus napisał:
    Nero sprawdza jakie prędkości nagrywania są mozliwe dla danej płyty, być może płyty których używasz są dla nagrań od 16x wzwyż.

starą nagrywarka te same płyty nagrywam predkością 8x

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada nagrywarkę DVD LITE-ON DVDRW LH 18A-1H i chce nagrywać płyty CD audio z prędkością 8x w programie Nero Start Smart, wersja 6.6, ze względu na funkcję normalizacji głośności. Problem polega na tym, że Nero proponuje minimalną prędkość 16x. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie wersji Nero oraz ponowną instalację programu. Wskazano, że prędkość nagrywania w Nero ustawia się w zakładce wyboru nagrywarki i powinna być dostępna, jeśli sprzęt i płyty na to pozwalają. Możliwe, że Nero automatycznie wykrywa prędkości dopuszczalne dla danej płyty, a używane płyty mogą nie obsługiwać 8x. Użytkownik potwierdził, że na starej nagrywarce te same płyty nagrywał z prędkością 8x. Zaproponowano także wypróbowanie innego programu, np. CloneCD, który może umożliwić wybór prędkości 8x. Poruszono też kwestię legalności oprogramowania Nero, co może mieć wpływ na funkcjonalność.
REKLAMA