logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adapter kasetowy do radia samochodowego - jakość dźwięku z MP3?

kuba.p 17 Sty 2007 00:09 1562 2
REKLAMA
  • #1 3451887
    kuba.p
    Poziom 2  
    Mam takie pytanie. Chce kupić używane radio do samochodu, kasetowe bo takie jest tańsze, ale zależy mi na możliwości odtwarzania muzyki z mojego playera mp3. Najlepiej byłoby kupić chyba radio z wejściem AUX, ale takich sprzętów jest mało na aukcjach, więc pomyślałem o adapterze do radia. Nie wiem natomiast co z jakością muzyki przy zastosowaniu adaptera. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3451903
    chris_p
    Poziom 2  
    Ja używam adaptera i nie widzę większej różnicy. Wszystko zalezy też od tego jakieś jakości dźwięku oczekujesz.
  • #3 3451926
    radek1981
    Poziom 1  
    Kolega chris_p ma rację. Jeśli nie oczekuje się nadzwyczajnej jakości dźwięku, a sądzę że skoro będzie kupowane używane radio to nie jest ona priorytetem, to taki adapter będzie rozsądnym rozwiązaniem. Oczywiście jeśli bedzie do wyboru radio z wejsciem AUX to pewnie mniej skomplikowane rozwizanie i bardziej naturalne bedzie po prostu podlączyć się kabelkiem. Powodzenia w poszukiwaniu dobrego i niedrogiego radia.
REKLAMA