logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Samsung MAX-N72 - nie czyta CD, mimo wymiany lasera i przelutowania SMD

falkos 17 Sty 2007 09:32 2239 5
REKLAMA
  • #1 3452420
    falkos
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Sprzęt jak w temacie.Kręci płytą,próbuje czytać. Raz na "ruski rok" znajdzie ścieżkę ale bardzo słabo ją czyta.Laser świeci, soczewka pracuje. Na starym i na nowym laserze efekt taki sam. Płyta cd oparta na KB9223, KA9258. Całe SMD przelutowane . Elektrolity na płycie cd wymienione.Po wykonaniu przeróbki dla układu KB9223 bez zmian. 5V ok. Brak tętnień.Tasiemka podmieniona.Pomocy.....
  • REKLAMA
  • #2 3454469
    Fobos319
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Witam
    Jeśli chodzi o tą wieże to to nie mam pojecia co moglo pasc skoro wszystko wymieniles moze jakis inny układ od cd ale nie pod laserem
    A tak wogole to sprzedaj ja i kup sobie wzmacniacz i cd pioniera
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3456457
    falkos
    Poziom 21  
    Hmm... rada w sumie dobra....Tylko problem w tym ze to nie moj sprzęt!Dałbym chyba juz sobie z nią spokój ale wymienilem koncowke mocy i chcialbym cos z tego miec. Bo za końcówkę nikt mi kasy nie wróci jesli cd nie ruszy.
  • REKLAMA
  • #4 3456536
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    kolega Fobos319 ma niestety racje.Ta wierzyczka to niestety porażka.Niejeden wieczór spedziłem przy niej bo też nieczytała wszystkich płyt.Po wymienieniu lasera i układu od sterowania silnikami(niestety niepamietam jakiego) ruszyła ale i tak ma zagrania.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu
  • REKLAMA
  • #5 3456724
    falkos
    Poziom 21  
    Ale to nie chodzi o to ze ona nie czyta wszystkich plyt(piratów). Z orginałami jest tak samo!Ona nie czyta niczego!

Mam prosbę. Czy mógłby mi ktoś polecić skąd wziąć pewny laser soh-ad3? Nie jest to dla mnie prawdopodobne ale innego wniosku nie potrafię wyciągnąć-wadliwy laser. Pisze ze nie moge w to uwieżyc bo od zawsze biorę lasery z North Koszalin(ASWO Polska) i nigdy nie mialem problemów. Tym razem jest inaczej. Pierwszy laser który przyszedł nie świecił wogóle. Na drugim byl wlasnie taki efekt jak teraz, wiec go również odesłalem. Na trzecim jest to samo co na drugim. Mimo tego uważam że jest to wina lasera. Po zamomontowaniu starego i dobrym wyczyszczeniu czyta(co prawda nie fascynująco ale czyta!)
  • #6 3530683
    falkos
    Poziom 21  
    Po zamontowaniu kss213c z mechaniką wszystko jest ok. Wieża czyta jak nowa. Wniosek- lipne lasery!Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Zamykam temat
REKLAMA