logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG U8120 - Flaszowanie Tornado HWK nie zmienia wersji softu

virtuoz18 17 Sty 2007 23:51 1350 2
REKLAMA
  • #1 3456014
    virtuoz18
    Poziom 2  
    Witam

Tak jak w temacie posiadam telefon LG U8120. Mój problem polega na tym, że flaszuję go Tornadem z HWK, wgrywam po kolei 4 pliki softu (standardowym oprogramowaniem do Tornada UFS_KZF), i tu zaczynają się schody. Pomimo wgrania nowego softu przy sczytaniu info telefonu tornado pokazuje wersję starego softu, a telefon oczywiście nie włącza się. Jestem w 100% pewien, że komórka nie została uszkodzona mechanicznie i nigdy żaden kowal nie dobierał się do niej. Telefon miał wersję oprogramowania V105, zaniżałem ją do V101, a po wciśnięciu info komputer pokazuje monit, że telefon nadal ma starą wersję softu. Chcę nadmienić, że jestem początkującym użytkownikiem dlatego proszę o wyrozumiałość. Dla Was jest to pewnie mały problem, a dla mnie stanowi spore wyzwanie. Czyżbym wprowadził złe ustawienia do programu flaszującego? Podobnie zachowuje się Vygis z witaminką, a mianowice po flaszowaniu i sczytaniu ponownym info nie ma żadnej zmiany pomimo tego, że wgrywam 2 różne flexy.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.
    Virtuoz18

PS: za udzielone rady serdecznie dziękuję :)
  • REKLAMA
  • #2 3456422
    MoDerato
    Poziom 17  
    A dlaczego zaniżałeś soft? Przecież to prawie zawsze grozi uśmierceniem telefonu.
  • #3 3456431
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    Dobrze zrobiles zanizajac ,ale jeszcze trzeba wgrac GDFS i telefon wstanie.
    Załączniki:
    • 8120[1].gdfs.rar (9.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA