logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 i C62 nie włączają się po ładowaniu - brak reakcji na ładowarkę

Si maniak 18 Sty 2007 01:06 1368 7
REKLAMA
  • #1 3456244
    Si maniak
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Po ładowaniu telefon się wyłączył. I więcej nie włączył nie ładuje po podłączeniu do ładowarki brak jakiejkolwiek reakcji. Mam również siemensa c62 taka sama sytuacja jakiś pomysł?? Szukałem ale takiego problemu na forum nie znalazłem dlatego pisze.
  • REKLAMA
  • #2 3456568
    EpMd
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Mam taki sam przypadek ze po ladowaniu wylaczyl sie C60, postawilem go zestawem ranimacyjnym co jest na elce
  • REKLAMA
  • #3 3457792
    Si maniak
    Poziom 11  
    Tylko jest problem nie mam kabla no i nie mam dość punktów aby ściągnąć te paczuszki. :/ Jeszcze troszke musze postukać.
    Widziałem jak zrobić ten kabel ale nie brdzo łapie jak ten schemat odczytać może jakiś dobry człowiek pomoże i powie co kupić i gdzie co podłączyć. To są moje pierwsze kroki w elektronike.
  • REKLAMA
  • #4 3457871
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3463499
    Si maniak
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za punkty. Taka na razie jeszcze nie wiem co siedzi w tel. ale mam pytanie mam również problem z c62 a pytanie dotyczy czy kabelek do c62 pasuje do c60. Znalazłem schemacik i mam zamiar go wykonać ale nie wiem co do niego mam kupić bo tak na razie nie bardzo umiem czytać schematy. Wiec będę wdzięczny za objaśnienia.
  • REKLAMA
  • #6 3463597
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3464182
    Si maniak
    Poziom 11  
    chodzi o to że chce sie nauczyć mam zamiar zająć się elektronika na stałe wiec to mi się przyda jako maly kurs przygotowawczy.
  • #8 3464455
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problemy z włączeniem telefonów Siemens C60 i C62 po ładowaniu, objawiające się brakiem reakcji na podłączenie do ładowarki, mogą wymagać zastosowania zestawu reanimacyjnego lub flashowania oprogramowania. W przypadku C60 pomocne jest użycie zestawu reanimacyjnego dostępnego na forum elka, jednak należy zweryfikować, czy telefon posiada kość AMD czy INTEL, gdyż zestaw dedykowany jest do modeli z kością AMD. Flashowanie pełnego oprogramowania (fullflash) może rozwiązać problem. Do komunikacji z telefonem potrzebny jest kabel programujący, który w modelach C60 i C62 jest kompatybilny. Kabel można kupić gotowy, co jest prostszym rozwiązaniem, lub wykonać samodzielnie na bazie układu scalonego MAX232, co wymaga umiejętności czytania schematów elektronicznych. Schemat kabla na MAX232 został udostępniony, co może służyć jako materiał szkoleniowy dla osób chcących rozwijać umiejętności w elektronice.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA