logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka karta muzyczna na PCI z klarownym dźwiękiem ?

wirgin 18 Sty 2007 11:51 1275 4
REKLAMA
  • #1 3457011
    wirgin
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Mam na płycie głównej (EPOX 8BRAi) kartę zintegrowaną która gra jakby głośniki były przykryte kołdrami. W takim razie muszę dokupić jakąś kartę pewnie używkę bo chcę przeznaczyć na ten cel ok 50-60zł.
    Proszę o radę na jakie zwrócić uwagę :!:
    Widzę że jest trochę w tym przedziale SB Live na allegro ale są jakieś odmiany ich z różnymi symbolami, a może jakąś inną firmę. :?:
    Nie potrzebuję do niej jakiś bajerów z mega ustawieniami, lecz chcę by miała 4ch. grała czysto z klarownym dźwiękiem.

Dziękuję za zainteresowanie i czekam na sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 3457057
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Witam.
    Bierz zatem SB Live! (model nie jest aż tak ważny). Mam obecnie SB Live! Value - nabyłem ją za caaaaałe 40 zł, jakość dźwięku jak na moje wymagania, znakomita, do tego efekty sprzętowe, oczywiście wyjście 2x stereo analog (i cyfrowe SPDIF) - czyli 4 kanały analogowo lub 4.1 cyfrowo. W tym przedziale cenowym SB rządzi, no i jako karta "osobna" nie obciąża CPU, jak to robią "zintegrowane".
    Po więcej informacji odsyłam pod:
    http://lbs.elektroda.net/historia_creative.htm
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3457103
    wirgin
    Poziom 17  
    Jeszcze chciałbym wiedzieć czy jest znaczna różnica między SB Live, a SB Audigy gdyż jest ta do kupienia za 65zł
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3457119
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Różnica jest zawsze - 24bitowy przetwornik, i w ogóle karta nowsza technologicznie - jeżeli to wydatek do przełknięcia, to nie ma się nad czym zastanawiać. Zawsze warto inwestować w swój komfort :).
    Pozdrawiam.
  • #5 3457145
    wirgin
    Poziom 17  
    Dzię ki za info ide w SB Audigy

pozdrawiam Wirgin
REKLAMA