logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o bramce Siemens AG-188 z routerem i operatorzy VoIP

piatek77 18 Sty 2007 20:12 1605 2
REKLAMA
  • #1 3459035
    piatek77
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Wlasnie kupilem bramkę zintegrowaną z routerem. Model AG-188 a wygląda tak: http://www.telestrefa.pl/AG188/AG188_img1.jpg .
    Mam zamiar podłączyć pod nią łącze 512 (dialog). Czy ktoś używa takego sprzętu?? Proszę o opinie na ten temat. Zastanawiam sie też z jakim operatorem telefonii IP bedzie to dobrze współpracować.
  • REKLAMA
  • #2 3469176
    dantex
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    jeśli chodzi o operatora IP polecam z całą pewnością www.voipdiscount.com Próbowałem już kilkunastu operatorów i żaden nie ma porównania jesli chodzi o jakość i cenę za 30 zł kupisz sobie 80 godzin rozmów na telefony stacjonarne na okres 4 miesięcy. Doładowanie jest dość skomplikowane ale jeśli się na to zdecydujesz pomogę Ci zasilić konto. Mój nr 601781463. To nie jst reklama to jest próba pokazania jak tanie mogę być połączenia na telefony stacjonarne(za darmo) i komórkowe (20 groszy za minutę). Jestem oficjalnym dystrybutorem na Polskę kodów doładowujących twoje przyszłe konto. Oczywiście jeśli się zdecydujesz.Pozdrawiam i polecam.W załączeniu również program do zainstalowania na komputerze, ponieważ można dzwonić również z komputera a nie tylko za pomocą bramki VOIP
    Załączniki:
    • setupvoipdiscount.rar (3.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 6279156
    fercik
    Poziom 12  
    Mam dwie takie bramki podłączone do VOIPDISCOUNT jako telefon wychodzący a na HALOIP jako nr przychodzący , do niedawna miałem jeszcze podłączoną linię z TPSA do tej bramki . Jeżeli chodzi o możliwości podłączenia dwóch SIP i nr TPSA to jest to super rozwiązanie masz w domu tylko jeden telefon a wszystkie rozmowy z SIP i TPSA są kierowane na jeden podłączony telefon.
    Jedna z bramek uszkodziła po ok. 4 miesiącach, objawy są takie że,bramka loguje się, świeci lampka SERVER lecz co jakiś czas bramka rozłącza się miga lampka SERVER i przerywa połączenie LAN do komputera.I tak potrafi robić często rozłączając połączenia VOIP lub jest cisza na łączach i za chwilę wszystko wraca do normy jest to bardzo uciążliwe praktycznie uniemożliwia prowadzenie rozmów.
    Rozebrałem tą bramkę zdjąłem boczne osłony bo gdzieś na forum wyczytałem że bramka się przegrzewa- bez efektów, wgrałem nowy soft do tej bramki znalazłem go na stronie www.atcom.cn ( potem wejść do zakładki DOWNLAD)też to nic nie dało no i tyle nacieszyłem się tą bramką będę musiał kupić inną bo na tej nie można prowadzić rozmów bez przerwy przerywa połączenia. Dodaję spakowany soft do tej bramki.
    Załączniki:
    • AG188-UG-SIP-IAX-V080226-EN.zip (1.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA