logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Renault 22dc279/62z - jak wyłączyć żądanie kodu po podłączeniu?

martin381 18 Sty 2007 20:35 4664 8
REKLAMA
  • #1 3459128
    martin381
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Posiadam radio Renault 22dc279/62z, posiadam kod do tego radia,
    czy jest jakaś procedura by zlikwidować żądanie kodu po podłączeniu
    radia do zasilania, mam je zamiar używać w warsztacie bo ma zniszczony przód a ciągłe wpisywanie kodu po załączeniu jest męczące.
    Posiadam Scenika z wyświetlaczem i joyem,z którym to radio współpracuje.
  • REKLAMA
  • #3 3460457
    coderadio
    Spec od car audio
    Ocena: 52
    Jest mozliwosc wylaczenia kodu w tym radioodbiorniku, jezeli nie masz instrukcji obslugi to mozna kod wylaczyc modyfikujac pamiec EEprom. Zanies radio do warsztatu ktory zajmuje sie takimi uslugami popros o wylaczenie kodu w pamieci radia zapalc i masz po problemie
  • REKLAMA
  • #4 3462792
    martin381
    Poziom 13  
    Właśnie, może ktoś ma instrukcję do tego radia lub wie
    które komórki zmodyfikować, bina mam sciągniętego
    stąd znam kod, sprzęt do programowania też posiadam.
  • #5 3468278
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    SlaweK napisał:
    Odpowiedź jest taka sama jak tutaj. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic671079.html
    Producent tego nie przewidział.

SławeK

Na 100 % można w tym radiu wyłaczyć kod z poziomu klawiatury !
    To jest radio z laguny 2 z białymi klawiszami
    Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi - można nawet wyłączyć regulację przód -tył
  • #6 3473467
    martin381
    Poziom 13  
    Dorwałem instrukcję do radyjek z tej rodziny.
    Faktycznie mozna zmieniać pewne ustawienia o kodzie nic nie pisano,skożystałem z funkcji wcisnąć razem 2 i 5 i potem zasilanie
    (opisane jako wybieranie strefy) od tego czasu nie woła o kod
    ale pojawił się problem, bo radyjko co 2 lub 3 sekundy wydaje krótki sygnał,(gdy odtwarz płytę też), może nie zamknąłem odpowiednio tej procedury,pokombinuję, a jak nie dam rady to wgram od nowa bina.
    Moż ktoś spotkał się z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • #7 3473792
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Chyba lepiej było wprowadzić kod. Pisałeś, że go znasz.
  • REKLAMA
  • #8 3473843
    martin381
    Poziom 13  
    Na realizację tej procedury radio nie żądało podania kodu
  • Pomocny post
    #9 3475850
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Zanim opiszesz orginałem,porównaj z nim to co masz po tej kombinacji 2+5=ćwierkanie.

Podsumowanie tematu

✨ Radio Renault 22dc279/62z wymaga podania kodu zabezpieczającego po podłączeniu do zasilania, co jest uciążliwe przy częstym używaniu w warsztacie. Producent nie przewidział oficjalnej procedury wyłączenia żądania kodu. Istnieje jednak możliwość dezaktywacji kodu poprzez modyfikację pamięci EEPROM radia, co wymaga specjalistycznego sprzętu i usług serwisowych. Alternatywnie, w niektórych egzemplarzach z rodziny tego radia (np. z Laguny 2) można wyłączyć kod z poziomu klawiatury, stosując kombinację klawiszy (np. jednoczesne wciśnięcie 2 i 5 oraz włączenie zasilania), co opisane jest w instrukcji obsługi. Po zastosowaniu tej metody mogą pojawić się problemy, takie jak krótkie sygnały dźwiękowe co kilka sekund, które mogą wynikać z nieprawidłowego zakończenia procedury lub konieczności ponownego wgrania oprogramowania (bina). Wymagana jest ostrożność i porównanie efektów z oryginalnym stanem radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA