logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

domofon CD-2100 (Laskomex),klucz serwisowy

dex199 19 Sty 2007 14:02 73574 18
  • #1 3461251
    dex199
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    witam.mam taki problem - wyanjmuje mieszkanie od starszej osoby i o zgrozo jest domofon tej wlasnie firmy ale starsza Pani,jak to starsi ludzie ni w zab nie pamieta klucza do mieszkania.a klucz mechaniczny jest szczrze powiedziaqwszy do d... bo zamek jest uszkodzony i za kazdym razem 10 min musze sie meczyc zeby sie dostac na klatke...wiec tak jak napisalem w temacie potrzebuje klucz jakis ogolny do domofonu albo mozliowsc zmiany klucza dla miszkania ale bez znajomosci starego klucza...

............................................................................
    Ogłoszenie

Zapraszamy do zapoznania się z poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne
  • Pomocny post
    #2 3461881
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Chodzi ci o klucz do zamka drzwiowego?Czy chcesz otwierać rygiel zamka z pilota?
  • Pomocny post
    #3 3461903
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 194
    Moja rada,
    1. Idziesz do spółdzielni, mówisz o co biega, pani szuka kodu i ci go daje.
    2. Czekasz na listonosza( jeśli skrzynki na listy są za drzwiami) , dajesz mu browara, a on ci podaje coś w rodzaju SEZAMIE OTWÓRZ SIĘ.
    I po problemie
  • #4 3462592
    dex199
    Poziom 11  
    do gigi 44 - chodzi o klcz elektroniczny,kod,kombinacje cyfr lub klawiiszy ktora pozwoli otworzyc drzwi.

a bartku to 1.rozwiazanie odpada bo nie jestem wlascicielem lokalu tylko wynajmuje a co do 2.to ciezka sprawa bo zazwyczaj dzwonia :(:( a nie wchodza kluczem...
  • Pomocny post
    #6 3463675
    bartek_p
    Poziom 31  
    Jak wynajmujesz na legalu to nie powinni robić problemów. A listowego zawsze mozna przydybać na osiedlu :)
  • #7 3466720
    dex199
    Poziom 11  
    gigi-44 ja juz szukalem w google bo wyznaje zasade ze najpierw trzeba samemu ruszyc czaszka a nie wyreczac sie innymi.niestety w instrukacjach jest jasno, zeby zmienic kod musze znac stary albo kod instalatora :):):) a ja ani jednego ani drugiego ;p;p;p.wiec szukam dalej

a do bartka - wiem ze to jest wyjscie ale ja umowe najmu bede mial najszybciej za 3 miesiace,bo cyt:"musze sie sprawdzic jako lokator"
  • Pomocny post
    #8 3466765
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Tak wiem że potrzebny jest kod instalatora ale pisze tam że kod jest naklejony gdzieś w kasecie bramofonu osobiście nie zakładałem tego domofonu ale warto sprawdzić.Osobiście jak bym miał taki problem że spółdzielnia się wypina albo coś innego to bym zrobił RESET przecież was nie obciążą kosztami bo to ich działka żeby działało.
  • #9 3466884
    dex199
    Poziom 11  
    no tak ale do reseta chyba trzeba tez z kodu instalatora dojsc.zreszta zawsze pozostaje poszukac kodu metoda prob i bledow :D:D:D co prawda to troche by podejrzanie wygladalo-jakies facet przez pare godzin przed domofonem hehe
  • Pomocny post
    #10 3468888
    kemir
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Najprościej jest popytać lokatorów o kontakt do instalatora, który zakładał ten system. Zmiana kodu wejściowego wymaga znajomości starego i pomocy drugiej osoby, albo wejście w tryb serwisowy. Aby wejśc w tryb serwisowy należy nacisnąć "kluczyk" potem cyfry 1 3 0 2 5 7 a potem kolejno cztery ostatnie cyfry z numeru fabrycznego centrali. Jeśli kod nie został zmieniony przez instalatora to na wyświetlaczu pojawi się napis P- Wtedy naciśnij cyfrę 8 wróć do domu i napisz na forum co udało Ci się osiągnąc.
  • #11 3469236
    dex199
    Poziom 11  
    ok tylko gdzie jest numer fabryczny centrali??bo procedure zmiany kody to w instrukcji jest wrecz lopatologicznie wiec z tym sobie poradze :):):):)
  • Pomocny post
    #12 3469420
    bartek_p
    Poziom 31  
    Śrubokręt w ręke i jazda :)
  • Pomocny post
    #13 3469552
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    kod instalatora jest naklejony na procesorze w elektronice.
    pozdrawiam
    Piotrek
  • Pomocny post
    #14 3470089
    strazak26
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    poproś jakiegoś sąsiada o jego kod lub przylukaj jak ktoś otwiera i masz kod.
  • Pomocny post
    #15 3470781
    kemir
    Poziom 14  
    Czy masz centralę CD 2100 i instrukcję do CD 2100?
    Bo sposób programowaie w centralach CD 2500 jest zmieniony.
  • #16 3475650
    dex199
    Poziom 11  
    no to zacznimy odp :)
    Ad:embros
    zawsze przydatna informacja,w sumie konkretnie zastanawiam sie czy nie rozkrecic tego g... i tam nie zajrzec ;p

Ad:strazak26
    lokal nr 4:9580 :D:D:D to juz wiem i czasem korzystam jak wiem ze nikogo nie ma ale nie sadze zeby sasiedzi byli szczesliwi jak ich obudze wracajac z imprezy o 3 w nocy hehe ;p

Ad:kemir
    no jest w tym poscie,bodajze 2 link z laskomexu jest do 2100 mimo ze w tytule jest 2500 :P:P:P
  • #17 3494571
    dex199
    Poziom 11  
    no to podsumujmy wydarzeniu kilku ostatnich dni :)- probowalem otworzyc domofon(zabralem sie w nocy ) ale spotkala mnie bardzo pzykra niespodzianka...-nity!!ktos wielce inteligentny zanitoal zamiast przykrecic blache domofonu.ja rozumiem ze to utrudniu takim intruzom(jak ja ;p) diobranie sie do elektroniki ale w razie awarii to monterzy troche lipe maja :).ta metoda niestety zawiodla wiec bedziemy szuka dalej....
  • Pomocny post
    #18 3495098
    kemir
    Poziom 14  
    To jest metoda mocowania zalecana przez producenta. Dwa nity i dwa wkręty. Ale nie musisz dostawać się do środka kasety. Elektronika (centralka) domofonu znajduje się pomiędzy kasetą a linią słuchawek. Jest to małe czarne plastikowe pudełko z nalepką na wierzchu. Możliwe, że schowane jest w innym większym pudełku razem z transformatorem zasilającym. Najczęściej znajduje się ono w piwnicy bądź w skrzynce elektrycznej. Musisz trochę poszperać. Ale ponownie sugerowałbym popytanie o kontakt do instalatora.
  • #19 3595340
    dex199
    Poziom 11  
    ok nie udalo mi sie zlamac szyfru ale zdobylkem go :)-starsi opanstwo od ktorych wynajmuje jakims :cudem"mialo w mieszkaniu karteczke od montera z zapisanym kodem :).dziekuje wszystkim dziekuje za udzial w dyskysji i temat uwazam za zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku dostępu do mieszkania zabezpieczonego domofonem Laskomex CD-2100, gdzie właścicielka nie pamiętała klucza mechanicznego, a wynajmujący potrzebował ogólnego klucza serwisowego lub możliwości zmiany kodu bez znajomości starego. Rozwiązania obejmowały kontakt ze spółdzielnią w celu uzyskania kodu, poszukiwanie kodu instalatora naklejonego na procesorze centrali domofonu, a także próbę wejścia w tryb serwisowy poprzez sekwencję klawiszy (kluczyk, 1 3 0 2 5 7 oraz cztery ostatnie cyfry numeru fabrycznego). Numer fabryczny centrali znajduje się na module elektronicznym, zwykle umieszczonym w piwnicy lub skrzynce elektrycznej. Próby fizycznego dostępu do elektroniki utrudniały nity mocujące kasetę domofonu, co jest standardową metodą montażu zalecaną przez producenta. Ostatecznie kod serwisowy został odnaleziony na karteczce pozostawionej przez instalatora w mieszkaniu. Dyskusja podkreśliła konieczność poszukiwania kodu instalatora lub kontaktu z osobą montującą system oraz ograniczenia związane z brakiem dostępu do starego kodu przy zmianie ustawień domofonu CD-2100.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA