logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet Explorer - brak dostępu do niektórych stron

zbych48 20 Sty 2007 17:13 1955 5
REKLAMA
  • #1 3466015
    zbych48
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Mam zainstalowane W98 i IE6. Po uruchomieniu IE6 mogę otworzyć niektóre strony lecz nie mam dostępu do np www.elektroda.pl lub niektórych stron transakcji bankowych. Nie zmieniałem ustawień a od czwartku nie mogę tam wchodzić. Na innym komputerze z XP nie ma problemów. Proszę o pomoc, nie zawsze będę mógł korzystać z komputera z XP ( tym bardziej że nie wiem co jest przyczyną złej pracy ).
  • REKLAMA
  • #2 3466031
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Może masz jakiegoś firewalla który blokuje te strony, albo zbyt drastyczne zabezpieczenia w IE?
    PS a pingi dochodzą, sprawdź też w innej przeglądarce?
  • REKLAMA
  • #3 3466054
    axeland
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Niestety musisz doinstalować uaktualnienia zabezpieczeń IE 6.0 , wejdz na windows uptade powinny się pobrać wszystkie , tylko musisz poszukać w archiwach bo MS już nie saportuje win98 .
  • REKLAMA
  • #4 3466630
    zbych48
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Pomogło wyłączenie Pandy lecz nie wim jak dalej postępować. Chcę mieć zabezpieczenie ale również dostęp do wszystkich stron. Może zmienić program antywirusowy lecz na jaki i jak go ustawić.
    Internet Explorer instalowałem dzisiaj ze strony microsoftu. Obejmuje SP1.
  • REKLAMA
  • #5 3466706
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, jeśli chcesz większego bezpieczeństwa to zainstaluj lepszą i bezpieczniejszą przeglądarkę (Operę lub Firefoksa polecam to pierwsze), Win98 jest już i tak nie wspierany przez MS, więc poprawek do niego nie będzie. Antywirus nie jest bezwzględnie konieczny, bardzo ważny jest dobry firewall.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #6 3469263
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Albo zainstaluj sobie jakiegoś Linuxa. Osobiście polecam Ubuntu. Nie będziesz miał żadnych problemów. I nikt Ci nie powie że to pirat.
REKLAMA