logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niektóre strony WWW się nie otwierają - problem z IE

infinity 06 Sie 2006 15:42 2442 1
REKLAMA
  • #1 2886298
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Problem polega na tym że na komputerze stacjonarnym z zainstalowanym XP SP2 niektóre strony WWW się nie otwierają, np. www.sony.com czy wczoraj nie działała www.kingston.com(dziś co ciekawe działa). Dodam ze strony typu onet.pl, wp.pl, interia.pl smiagją. Aha. Warto zaznaczyć, że po wpisaniu adresu "www.sony.pl" od ręki(szybko) wywala strone z błędem..

Internet na tym komputerze jest z kablówki(Poznań-Piątkowo). Na komuterze zainstalowany jest IE(oprócz tego w ramach testu zainstalowałem OPERE - która dokladnie tak samo się zachowuje).

Zgodnie z sugestiami które znalazlem na forum:

**wyczysciłem historie IE oraz pliki cookie..

**zmienilem DNS na: 212.51.192.5 (taki DNS działał najszybciej 15ms - przynajmniej tak mi sugeruje oprogramowanie które znalazłem na elektrodzie). Mimo zmiany DNS strony(niektóre) nadal się nie otwierają. Dodam że predzej na sztywno były wpisane DNSY: 195.114.161.2 oraz 195.114.181.130.

Proszę o pomoc doświadczonych kolegów w temacie...
  • REKLAMA
  • #2 2887529
    wir_us
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    szukaj innych DNSów a jak nie to kup programik pinger (8 pln) i dodaj strone www.sony.pl i niech przeszukuje DNSy. Szybki DNS nie oznacza skuteczny DNS. No i najlepiej zmien przeglądarke na w miere bezpieczną, np. mozilla firefox. Przeskanuj dysk anty-spywarem, np. Ad-aware. No i wszystko powinno śmigać :)
REKLAMA