logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać dostęp do ustawień Edimax EW-7206APg bez przekierowania?

Indrid Cold 20 Sty 2007 23:42 1280 4
  • #1 3467880
    Indrid Cold
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam taki problem z AP Edimax EW-7206APg, w momencie gdy chcę wejść do jego ustawień (adres 192.168.2.1 wpisywany w przeglądarkę internetową) zostaję automatycznie przekierowany na lokalną stronę mojego dostawcy internetu. Co powinienem zrobić, aby uniknąć tego przekierowania i dostać się do ustawień AP? Przejrzałem forum, i dotychczasowe tematy nie pomogły mi w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dziękuję.
  • #2 3467949
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    Indrid Cold napisał:
    Witam. Mam taki problem z AP Edimax EW-7206APg, w momencie gdy chcę wejść do jego ustawień (adres 192.168.2.1 wpisywany w przeglądarkę internetową) zostaję automatycznie przekierowany na lokalną stronę mojego dostawcy internetu. Co powinienem zrobić, aby uniknąć tego przekierowania i dostać się do ustawień AP? Przejrzałem forum, i dotychczasowe tematy nie pomogły mi w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dziękuję.

rozumiem, ze jestes podlaczony w tym momencie bezprzewodowo do routera ??
  • #3 3467983
    Indrid Cold
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Przepraszam, rzeczywiście zapomniałem o kilku istotnych sprawach: jest to łącze radiowe, AP połączony jest z kompem przez ethernet, IP jest oczywiście stałe. System operacyjny to Mac OS 10.3, aczkolwiek wątpię aby to akurat miało tutaj większe znaczenie. Zależy mi tylko na dostaniu się do ustawień AP (chodzi mi o sprawdzenie i ustawienie konkretnych portów).
  • #4 3468363
    kudlaty
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    co do podanego adresu to ades domyslny 192.168.2.1 jest w chwili zresetowania apeka do ustawien domyslnych, jesli ktos go konfigurowal prawdopodobnie masz na AP inny adres jesli Ty przypomnij sobie jesli dostawca to zadzwon i zapytaj i nie restartuj do ustawien domyslnych edimaxa jesli nie masz danych jak go ustawic bo wtedy pozbawisz sie netu, chyba ze masz dane klucze ipki ssid to resetuje sie go poprzez 10 sekundowe przytrzymanie reset przy wlaczeniu zasilania apeka.
  • #5 3468481
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Indrid Cold napisał:
    Przepraszam, rzeczywiście zapomniałem o kilku istotnych sprawach: jest to łącze radiowe, AP połączony jest z komputerem przez ethernet, IP jest oczywiście stałe.

Jakie jest to IP.
    Aby dostać się do ustawień AP musisz mieć na karcie sieciowej ustawione IP z tej samej klasy (różniące się tylko na ostatnim oktecie)

Cytat:

Zależy mi tylko na dostaniu się do ustawień AP (chodzi mi o sprawdzenie i ustawienie konkretnych portów).

W AP nie ma takich ustawień, działa on podobnie jak switch.
    Przekierowanie portów można wykonać na routerze.
REKLAMA